Anunţ uluitor al Rusiei: am eliminat 6.460 de soldaţi ucraineni într-o săptămână. Două tancuri americane Abrams şi trei tancuri germane Leopard au fost distruse

Ministerul Apărării din Moscova a declarat că forţele ruse au eliminat 6.460 de soldaţi ucraineni în ultima săptămână.

52794 afișări
Imaginea articolului Anunţ uluitor al Rusiei: am eliminat 6.460 de soldaţi ucraineni într-o săptămână. Două tancuri americane Abrams şi trei tancuri germane Leopard au fost distruse

Anunţ uluitor al Rusiei: am eliminat 6.460 de soldaţi ucraineni într-o săptămână. Două tancuri americane Abram şi trei tancuri germane Leopard au fost distruse

În buletinul său săptămânal, ministerul adaugă că mai multe vehicule militare ucrainene au fost distruse în lupte, inclusiv trei tancuri Abrams de fabricaţie americană şi trei Leopards germani. Au fost confirmate şi ştirile din zilele precedente conform cărora două sate din regiunea Harkov şi unul din regiunea Doneţk au fost cucerite.

„Ca răspuns la încercările regimului de la Kiev de a deteriora instalaţiile energetice şi industriale ruseşti, Forţele Armate ale Federaţiei Ruse au lansat 27 de atacuri” cu drone şi rachete din mijloace aeriene şi maritime, inclusiv rachete hipersonice Kinjal, se mai arată în buletin.

Printre ţintele atinse, spune Ministerul Apărării, se numără „facilităţile din sectorul energetic, întreprinderile complexului militar-industrial şi infrastructura feroviară a Ucrainei”, precum şi „sisteme de apărare aeriană, arsenale, depozite de combustibil, ateliere de producţie şi reparaţii” de ambarcaţiuni fără pilot şi drone aeriene şi puncte de desfăşurare temporară a formaţiunilor naţionale şi a mercenarilor străini”.

Harkov lovit de bombe N-am văzut niciodată aşa ceva

Un bombardament puternic este în desfăşurare în regiunea Harkov, în estul Ucrainei, unde trupele ruse încearcă să spargă linia de apărare a Kievului. Oraşul Vovchansk este în flăcări, relatează presa ucraineană. La radioul public, şeful administraţiei militare a oraşului Vovcensk, Tamaz Gambaraşvili, a declarat că civilii părăsesc zona oraşului şi aşezările din apropiere care erau sub atacul rusesc.
 
„De la trei dimineaţa ruşii au tras cu rachete, folosind artilerie şi tunuri antiaeriene”, a spus Gambaraşvili, raportând că cetăţenii au vorbit despre „bombamente nemaivăzute până acum în zonă”. Potrivit lui Gambaraşvili, cea mai mare parte a populaţiei fuge independent, alţii sunt ajutaţi de poliţie şi voluntari. Momentan, nu există încă informaţii despre vreo victimă, deoarece atacurile sunt în desfăşurare, dar autorităţile locale vorbesc despre distrugeri grave.
 
Ucraina este în aşteptarea primirii armamentului promis de occidental.

Zelensky, ciocniri brutale la Harkov, ruşii respinşi deocamdată: armata noastră ştia de această ofensivă, eram pregătiţi

„Forţele de Apărare ucrainene au oprit ofensiva rusă în regiunea Harkov în această dimineaţă”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski pentru Ukrinform, raportat de Rbc-Ukraine. „Între 7 şi 8 dimineaţa a avut loc o luptă acerbă de artilerie. În acel moment, ofensiva rusă a fost oprită”, a spus el.
 
Potrivit preşedintelui, Forţele Armate ucrainene erau pregătite pentru această acţiune a ruşilor. „Ucraina i-a înfruntat. Armata noastră, comanda noastră ştiau asta şi şi-au calculat forţele pentru a înfrunta inamicul cu foc. Acum este o luptă brutală în zonă”, a adăugat el.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici