Anxietatea îngreunează găsirea unui job. Psiholog: „Ar trebui să fie încurajaţi”

  • Sănătatea mintală a tinerilor a avut cel mai mult de suferit în pandemie.
  • Cei la început de carieră şi-au găsit mai greu un loc de muncă.
  • Andreea este încă studentă şi a avut nevoie de 6 luni pentru a-şi găsi un job.
  • Ştefan a profitat de pandemie şi a extins afacerea pe zona de delivery.
  • K. Rosner: Un eşec la început de carieră poate scădea încrederea în sine.
Urmărește
166 afișări
Imaginea articolului Anxietatea îngreunează găsirea unui job. Psiholog: „Ar trebui să fie încurajaţi”

Anxietatea îngreunează găsirea unui job. Psiholog: „Ar trebui să fie încurajaţi”

Sănătatea mintală a avut de suferit mult în pandemie. Chiar dacă sunt mai deschişi la schimbări, tinerii par să-şi revină cel mai greu după perioada de izolare. Ei se tem în continuare că instabilitatea psihică şi emoţională le-ar putea afecta locul de muncă, arată cel mai recent studiu al Resolution Foundation
 
Andreea a trăit pe propria piele dezavanjatul de a fi la început de carieră.
 
„Simţeam că am făcut facultate degeaba, că nimeni nu mă vrea, că nu sunt suficient de inteligentă ca să pot să ajung unde îmi doresc eu. Cred că mi-a luat vreo şase luni, dacă nu mai bine. Am căutat de undeva din iulie până în februarie, când am reuşit să mă angajez”, a spus Andreea Dănilă, studentă.
 
Pentru alţii, pandemia a fost o oportunitate. Ştefan Gleveşanu are 28 de ani şi două restaurante, iar pandemia l-a făcut să se îndrepte spre livrări la domiciliu. A găsit o oportunitate în asta, aşa că şi-a dezvoltat afacerea. 
 
„În ţările mari precum Italia, Spania, Germania din cifra de afaceri de Horeca, 20% se dezvoltă pe partea delivery, iar România era spre 7%. Am hotărât împreună cu asociata mea să investim 175 de mii de euro într-un virtual kitchen.  Este o bucătărie foarte mare de unde vom livra 8 branduri. Am fost curajoşi, mulţi oameni din jurul nostru ne-au spus că nu e momentul”, a declarat Ştefan Gleveşanu, antreprenor.
 
Foarte puţine persoane sunt motivate de un eşec. Specialiştii spun însă că tinerii ar trebui să fie încurajaţi să vadă şi oportunităţile.
 
„Debutul lor incert a făcut ca ei să nu aibă încredere în forţele proprii, în posibilităţi şi atunci ei  reduc posibilitatea de a găsi ceva nou pentru că nu îndrăznesc. Ar trebui să fie încurajaţi”, a spus Keren Rosner, psiholog.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici