APA NOVA: Bucureştiul întâmpină aversele de ploaie cu toate stăvilarele deschise pentru evacuarea apelor - FOTO

În urma anunţării unor ploi de intensitate deosebită, administraţia Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti (ANCAB) a luat o serie de măsuri preventive încă de duminică, 2 iulie, atât pe partea de reducere a intrărilor de apă, cât şi pe partea de evacuare a apelor pluviale.

Urmărește
461 afișări
Imaginea articolului APA NOVA: Bucureştiul întâmpină aversele de ploaie cu toate stăvilarele deschise pentru evacuarea apelor - FOTO

„S-a luat legătura cu Administraţia Naţională Apele Române –ANAR – pentru scăderea nivelului apei în albia râului Dâmboviţa şi deschiderea la maximum a stavilelor de la NH Popeşti şi Glina, măsură necesară pentru depresurizarea casetei de apă uzată în cazul în care aceasta ar intra în presiune şi descărcarea în bune condiţii la descărcătorul Popeşti şi la canalul de legătură în râu”, precizează reprezentanţii Apa Nova.

Conform procedurii pentru ploi de mare intensitate, directorul general ANCAB, împreună cu directorul Dispeceratului Naţional ANAR, au stabilit reducerea debitului de apă descărcat din Lacul Morii de la 3,5 mc/s la 1mc/s şi deschiderea stavilelor tuturor biefurilor de pe râul Dâmboviţa.

„Tot cu ANAR, datorită lucrărilor pe care le efectuează ANCAB la reabilitarea barajului de la Pantelimon II, s-a stabilit modul de tranzitare a apelor pe salba de lacuri, astfel încât să se atenueze undele de viitură. Împreună cu constructorii s-au luat măsuri ca la toate lucrările de investiţii pe reţelele de canalizare să se elibereze secţiunile de curgere, astfel încât acestea să poată prelua apele la capacitatea maximă, în mod deosebit pentru lucrările pe marile colectoare de la Mihai Bravu şi Corneliu Coposu”.

Potrivit ANCAB, au fost verificate şi luate măsuri ca şi la lucrările de pe colectorul A0 cuprins în proiectul, Faza II Glina, să nu se instaleze batardouri sau sisteme de obturare a reţelei de canalizare până după finalizarea evenimentelor pluviale.

De asemenea, au fost verificate toate echipamentele hidromecanice cu care sunt echipate reţelele de canalizare, pentru a fi siguri că acestea funcţionează corespunzător.

Acum sunt în teren 15 hidrocurăţitoare, 5 autoutilitare şi alte utilaje specifice, dar şi 41 de echipe ce intervin pentru rezolvarea situaţiilor punctuale apărute.

„În intervalul orar 7.00-15.00 au fost 153 de sesizări pentru intervenţie, dintre care 83 sunt deja soluţionate la această oră, celelalte fiind în curs de soluţionare”, precizează reprezentanţii Companiei de Ape Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici