- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (09.06.2015, 17:37)
- Adina Oşan , Vasile Măgrădean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aparat de făcut cafea, care arată şi câte calorii sunt într-o ceaşcă, prezentat la Techsylvania - FOTO
O echipă de ingineri IT români şi olandezi din Cluj-Napoca a realizat primul aparat inteligent de făcut cafea din lume, care îţi arată câte calorii are o ceaşcă şi care permite consumatorului să îşi personalizeze cafeaua, printr-o aplicaţie, proiectul fiind prezentat în cadrul Techsylvania.
Urmărește
438 afișări
Aparat de făcut cafea, care arată şi câte calorii sunt într-o ceaşcă, prezentat la Techsylvania (Imagine: Vasile Măgradean/Mediafax Foto)
Prototipul primei maşini inteligente de făcut cafea, Troffee, a fost prezentat în cadrul "Techsylvania", cel mai mare eveniment IT care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, între 6 şi 9 iunie, aparatul fiind creaţia unei echipe de ingineri IT româno-olandeză, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Proiectul a durat peste un an şi jumătate, de la partea de software, până la partea de design, iar peste două luni aparatul va intra în producţie şi va putea fi vândut la nivel internaţional.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Avem o aplicaţie care poate fi descărcată pe un telefon mobil sau tabletă cu care putem comanda cafeaua de la maşina inteligentă de făcut cafea prin intermediul unui cod QR. Putem personaliza cafeaua după gustul fiecăruia, ne putem selecta din telefon ce cantitate de lapte să punem, cât caramel sau zahăr, ce arome şi topinguri vrem, iar la final aparatul calculează câte calorii va avea ceaşca de cafea comandată. De asemenea, maşina inteligentă de făcut cafea, prima de acest fel din lume care foloseşte această tehnologie, poate stoca reţeta preferată în memorie astfel încât la următoarea comandă va reţine ce cafea bei de obicei", a declarat Robbert Visser, dezvoltatorul aparatului smart.
Cât timp clientul stă în faţa maşinii pentru a-şi lua cafeaua, poate viziona diverse filmuleţe care se derulează pe ecranul touch al aparatului.
Ideea unei astfel de maşini inteligente i-a venit lui Visser deoarece este un mare consumator de cafea şi a vrut ceva deosebit în momentul în care comandă o ceaşcă.
"În domeniul IT, unde lucrez eu, cafeaua este foarte importantă, iar aparatul de făcut cafea este, la fel, extrem de important într-un birou. Noi putem face un astfel de aparat de diferite dimensiuni, care să se potrivească cerinţelor. Poate fi folosit în birourile din cadrul unor instituţii publice, la firme sau universităţi şi este un mijloc modern de a se servi cafea, adaptat noilor tehnologii IT. Totul este conectat în cloud, permite numeroase setări, în funcţie de preferinţele consumatorului. Este simplu de utilizat, ai nevoie doar de un smart-phone sau o tabletă sau poţi să comanzi o ceaşcă de cafea folosind direct ecranul touch", a explicat dezvoltatorul Troffee.
De asemenea, aparatul poate contoriza numărul ceştilor de cafea băute de o persoană pe zi şi, în plus, încălzeşte apa pentru cafea la temperatura optimă, de 94 de grade, pentru ca aceasta să aibă cel mai bun gust.
"Preţul unui astfel de aparat este de 3.500 de euro şi va fi produs în România, majoritatea componentelor fiind produse de noi, inclusiv software-ul, care este unic, bazat pe platforma Android", a mai spus Robbert Visser.
Acesta a venit în România în urmă cu mai mulţi ani şi s-a stabilit la Cluj-Napoca, unde a lansat şi dezvoltat o serie de firme din domeniul IT.
Techsylvania, cel mai mare eveniment internaţional de tehnologie şi inovaţie din regiune, a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 6-9 iunie. Manifestarea a avut drept scop promovarea comunităţilor din oraşul Cluj-Napoca şi din România drept centre ale tehnologiei recunoscute şi confirmate la nivel internaţional, dar şi stimularea dezvoltării de produse locale.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe