- Home
- Social
- ORADEA, (25.08.2014, 17:28)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aparat radiologic digital, de 1,4 milioane lei, achiziţionat de Spitalul Judeţean din Oradea - FOTO
Un aparat radiologic digital, în valoare de 1,44 milioane de lei şi fabricat în acest an în Franţa, a fost achiziţionat de Spitalul Clinic Judeţean din Oradea din fonduri proprii şi ale primăriei, în subordinea căreia se află.
Urmărește
2252 afișări
Aparat radiologic digital, de 1,4 milioane lei, achiziţionat de Spitalul Judeţean din Oradea - FOTO
Conducerea Spitalului Judeţean a prezentat noul aparat de radiologie digital, în valoare de 1,44 milioane lei, ca parte a unui program de modernizare a unităţilor spitaliceşti din Oradea subordonate Consiliului Local, program care a atins până acum o valoare de opt milioane euro cumulată în ultimii trei ani.
"Aparatul este o instalaţie digitală cu un post grafic, de tip Discovery XR 656, fabricat anul acesta în Franţa, cel mai performat, unic în întreaga Europă de Est", a spus şeful Secţiei de Imagistică şi Radiologie a Spitalului Judeţean din Oradea, dr. Liana Toc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Potrivit acesteia, aparatul are avantaje atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical.
"Instalaţia are un FlashPad, un detector wireless care a fost proiectat pentru imagistică medicală avansată. Oferă mai multe imagini anatomice într-o singură rotire şi într-o doză mică de radiere, inclusiv ale pieptului, abdomenului, extremităţilor şi coloanei vertebrale. El poate elimina structurile de imagine care se suprapun şi permite o mai bună vizualizare a anatomiei dinspre partea din faţă spre partea din spate a corpului. Pe de o parte vom putea face mai multe investigaţii, ceea ce este esenţial în condiţiile în care suntem doar şapte medici şi 13 asistenţi la radiologie şi investigăm zilnic între 110 şi 130 de pacienţi, fără ca în acest total să includem şi persoane aduse prin UPU", a explicat şefa Secţiei de Imagistică a spitalului.
Ea a precizat că tehnologia tip FlashPad înseamnă că aparatul are senzori pentru radiografiere atât în masa orizontală pe care e aşezat pacientul în timpul investigaţiei, cât şi în braţul vertical, mobil. Acesta nu mai este dirijat mecanic de către un operator care trebuie să stea alături, în sala de investigare, ci printr-un joy-stick, dintr-o cameră de comandă alăturată.
Aparatul poate radiografia concomitent mai multe părţi ale corpului, de pildă pieptul, abdomenul, membrele şi coloana vertebrală, fiind capabil ca dintr-o singură expunere să "descompună" imaginile care sunt sau pot fi necesare medicilor de diferite specialităţi, astfel că aceeaşi radiografie este suficientă atât pentru un pneumolog, de exemplu, cât şi pentru un ortoped.
De asemenea, acurateţea imaginilor permite o precizie maximă şi în conceperea şi ajustarea dispozitivelor de protezare ortopedică, dar şi posibilitatea de a efectua expuneri tridimensionale în aplicaţii pulmonare, medicii având posibilitatea de a diagnostica fără a mai fi necesară ulterior şi investigarea cu computerul tomograf.
"Am decis achiziţia aparatului, pentru că cel aflat în uz dădea semne de oboseală şi am dorit să prevenim o situaţie de criză, dar şi să asigurăm colegilor cele mai bune instrumente pentru a putea lucra la nivel de performanţă", a declarat şi managerul SJU Oradea, Gheorghe Carp.
Noul aparat de radiologie digitală a costat 1,449 de milioane de lei şi a fost achitat din veniturile proprii ale Spitalului Judeţean şi din contribuţia Primăriei Oradea.
"În ultimii trei ani, în Spitalul Judeţean şi în Spitalul Municipal din Oradea, ambele subordonate Consiliului Local, au fost făcute investiţii de circa opt milioane euro", a explicat Gheorghe Carp.
Cu două săptămâni în urmă, la ambele spitale a început modernizarea blocurilor operatorii, în cadrul unui proiect în valoare de patru milioane euro, finanţat cu fonduri prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Hu-Ro.
"La Spitalul Municipal vor fi complet modernizate, în 2014, toate cele patru săli de operaţie date în funcţiune la construirea unităţii, în 1969, iar la Spitalul Judeţean, în prima fază cinci din cele zece săli vechi din 1984, urmând ca celelalte cinci să fie modernizate fie anul viitor, fie cel târziu în 2016. Vor fi reconstruite, practic, la aceleaşi standarde care sunt practicate în cele mai moderne spitale din Germania, cu flux de aer laminar, pentru eliminarea riscurilor de infecţie post-operatorie, şi cu absolut toate accesoriile, pentru toate specialităţile chirurgicale, de la pediatrie la oncologie. Numai pentru instrumentar sunt 1.500 de poziţii de piese în lista de achiziţie", a declarat Carp.
În 2012, în cadrul Spitalului Municipal din Oradea a fost dat în folosinţă un Centru de Oncologie nou-construit, cu compartimente de chimioterapie şi radioterapie complet utilate, a cărui piesă de rezistenţă este acceleratorul liniar de particule, care permite tratamente radiologice de cea mai mare precizie, prin "bombardarea" exactă a ţesuturilor tumorale, fără afectarea ţesuturilor din jur.
La Spitalul Judeţean, unitate cu 700 de paturi, pe lângă renovarea şi dotarea cu aparatură şi echipamente, anul trecut a mai fost dat în folosinţă, în cadrul programului de modernizare, şi un Centru de Cardiologie Intervenţională dotat cu angiograf, astfel încât victimele accidentelor vasculare nu mai sunt transferate către Clinica de Cardiologie din Cluj.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe