Aproximativ o mie de persoane au participat în Capitală la "Marşul pentru viaţă" - FOTO

Aproximativ o mie de persoane au participat, sâmbătă, la "Marşul pentru viaţă", care a avut din Piaţa Unirii până în Parcul Tineretului din Capitală, evenimentul fiind organizat pentru a susţine adopţia, ca o soluţie pentru ocrotirea copiilor născuţi de mame aflate în dificultate.

Urmărește
639 afișări
Imaginea articolului Aproximativ o mie de persoane au participat în Capitală la "Marşul pentru viaţă" - FOTO

Aproximativ o mie de persoane au participat în Capitală la "Marşul pentru viaţă" (Imagine: Tiberiu Crişan/Mediafax Foto)

Participanţii la marş s-au adunat, în jurul orei 14.00, în Piaţa Unirii, de unde au plecat spre Parcul Tineretului. În fruntea coloanei de manifestanţi s-au aflat câţiva copii, care au purtat bannnerul pe care a fost scrisă tema evenimentului din acest an - "Adopţia, o alegere nobilă. Marşul pentru viaţă 2014".

Manifestanţii au purtat, pe tot traseul marşului, sute de baloane multicolore şi pancarte pe care scria "Eşti mai puternică decât crezi", "Adopţia înseamnă dragoste", Pro adopţie", "Pro viaţă", Pro familie", "Pro decenţă", "Pro tradiţie".

"Marşul pentru viaţă" a fost organizat cu scopul de a susţine adopţiile, de a sprijini copiii abandonaţi, familiile aflate în dificultate, care sunt nevoite să îşi dea copiii în adopţie, dar şi familiile care iau în adopţie un copil, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandra Nadane, preşedintele asociaţiei "Studenţi pentru viaţă", organizatorul evenimentului din Capitală.

Ea a precizat că evenimentul a fost organizat şi pentru a atrage atenţia că în România nu există o cultură a adopţiei, iar un copilul adoptat, dar şi familiile care adoptă sunt privite sceptic.

Organizatorii evenimentului susţin că adopţia este o soluţie firească pentru ocrotirea copiilor născuţi de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu îşi pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.

"Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinţii care îşi lasă copilul să fie adoptat sunt consideraţi nedemni de numele de părinţi. Aceste calificări nu sunt corecte şi ele îngreunează mult încredinţarea spre adopţie, adopţia şi integrarea copilului adoptat", sunt de părere organizatorii marşului.

Aceştia susţin că dacă în centrul atenţiei se pune interesul copilului, totul se schimbă, iar părinţii naturali nu trebuie dispreţuiţi pentru că au ales, adesea cu multă durere sufletească, să încredinţeze altcuiva creşterea şi educaţia copilului lor.

"Un copil adoptat este un copil binecuvântat, la a cărui viaţă au contribuit două rânduri de părinţi. Părinţii adoptivi sunt de admirat pentru dragostea lor. Părinţi naturali trebuie sprijiniţi în luarea unei decizii deplin responsabile, care să aibă în vedere interesul copilului din toate punctele de vedere", au mai spus reprezentanţii organizaţiei.

Aceştia au subliniat că legea românească a adopţiei nu prevede soluţii pentru unele situaţii des întâlnite, susţinând că ar fi necesată, de exemplu, legiferarea începerii demersului de încredinţare spre adopţie încă din perioada sarcinii.

"Astfel se va reduce abandonul, mortalitatea infantilă şi va creşte numărul de adopţii. România poate şi trebuie să construiască viitorul celor mai vulnerabili copii ai săi prin politici adaptate realităţii şi testate pe plan internaţional", au mai spus reprezentanţii organizaţiei.

Marşul a fost organizat, susţin aceştia, tocmai pentru a pune aceste gânduri în inimile românilor şi pentru a transmite că România are nevoie de o cultură a adopţiei, care înseamnă de fapt o cultură a vieţii.

În Parcul Tineretului, unde participanţii la marş au ajuns în jurul orei 16.00, a avut loc în continuarea evenimentului, un concert de susţinere la care au participat Vlad Miriţă, Alexandra Uşurelu, Bogdan Vlădău, actriţa Ioana Picoş şi Anthony Icuagu, Vlad Stoia, Beatrice Vlădan, de la Vocea României.

"Marşul pentru viaţă", manifestare ajunsă la a patra ediţie, este dedicată protejării copiilor şi sprijinirii familiei. În acest an, tema evenimentului a fost "Adopţia, o alegere nobilă", pentru a atrage atenţia că este nevoie de o cultură a adopţiei care să pună în centru interesul copilului, să valorizeze adopţia şi să nu culpabilizeze părinţii naturali.

Evenimentul a fost organizat şi în alte oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Constanţa, Ploieşti, Oradea, Arad, Deva, Bistriţa, Alba-Iulia, Piatra Neamţ, Baia Mare şi Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici