- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproximativ o sută de metri din faleza staţiunii Eforie Sud s-a prăbuşit
O bucată de aproximativ o sută de metri din faleza staţiunii Eforie Sud s-a prăbuşit, cel mai probabil din cauza infiltraţiilor de apă din sol, iar pentru că şi şoseaua este în pericol accesul în zonă a fost interzis până la consolidarea falezelor.
Aproximativ o sută de metri din faleza staţiunii Eforie Sud s-a prăbuşit (Imagine arhivă: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)
Primarul localităţii Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a declarat că alunecarea de teren s-a produs în urmă cu câteva zile, în zona de sud a staţiunii, zeci de tone de pământ prăbuşindu-se spre plajă, fără să se înregistreze victime.
Potrivit autorităţilor locale, prăbuşirea falezei a fost determinată de infiltraţii la conductele de transport apă potabilă aflate în apropiere, dar şi de fragilitatea falezelor, fiind înregistrate de-a lungul timpului, atât în Eforie Sud cât şi în Eforie Nord, alunecări de teren similare, în prezent Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral (ABADL) făcând lucrări de reabilitare cu fonduri de la bugetul de stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
-
Yoon Suk Yeol vrea să se reprezinte singur în cadrul procedurilor judiciare
-
Zelenski recunoaşte: Ucraina nu mai poate elibera teritoriile ocupate de Rusia
Responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, a precizat că în zona respectivă se lucrează încă din 2009, dar, pentru că fondurile de refacere a falezei sunt asigurate de la bugetul de stat, lucrările sunt realizate în funcţie de cum ajung aceste fonduri.
"Licitaţia pentru firma care se ocupă de reamenajarea falezelor din Eforie a fost organizată încă din 2007, iar lucrările propriu zise au început de anul trecut. Situaţia este mai veche, de aproximativ zece ani, fiind vorba despre un proces natural. Noi încercăm acum să consolidăm aceste faleze, dar banii pentru refacere vin de la bugetul de stat, iar lucrările sunt executate doar în regim de urgenţă, acolo unde situaţia este critică", a spus Cătălin Anton.
Pentru că şi şoseaua de pe marginea falezei este în pericol, în cazul în care şi alte bucăţi din mal s-ar prăbuşi, Primăria a interzis accesul în zonă până la consolidarea falezelor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO