- Home
- Social
- ARAD, (21.10.2013, 19:27)
- Pacala Dana , Marian Buga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Arad: Peste 500 de tablete PC cumpărate de Primărie pentru profesori stau nefolosite în cancelarii
Cele peste 500 de tablete PC cumpărate în ultimii doi ani de Primăria Arad pentru profesori nu sunt folosite, fiind încuiate în dulapurile din cancelarii, în timp ce sistemul informaţional privind performanţele şcolare în care municipalitatea a investit deja 400.000 de euro nu este funcţional.
Urmărește
158 afișări
Arad: Peste 500 de tablete PC cumpărate de Primărie pentru profesori stau nefolosite în cancelarii
Inspectorul şcolar general din Arad, Claudius Mladin, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce nu are încă acces la informaţiile privind performanţele şcolare promise de Primăria Arad în urma investiţiilor făcute în informatizarea şcolilor, deşi sistemul trebuia să fie funcţional încă din 2012.
Potrivit sursei citate, din punctul de vedere al Inspectoratului Şcolar Judeţean, sistemul în care a investit Primăria nu este funcţional, iar datele pe care dascălii ar trebui să le introducă în tabletele PC primite nu sunt accesibile instituţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
"ISJ nu poate oferi lămuriri despre cauzele nefuncţionării acestui sistem, pentru că proiectul aparţine Primăriei. Nu ştim în ce măsură aceste tablete PC sunt folosite în şcoli, dar cert este că ISJ nu a avut niciodată acces la datele care ar fi trebuit să fie centralizate", a spus Mladin.
Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, reprezentanţii mai multor licee din Arad au spus că tabletele PC primite nu sunt folosite, fie pentru că nu există acces la internet wireless, fie pentru că există probleme cu soft-ul sau alimentarea dispozitivelor.
Tabletele sunt depozitate în dulapuri încuiate din cancelarii, iar reprezentanţii municipalităţii afirmă că aplicarea proiectului este îngreunată de "reticenţa" dascălilor.
"Precizăm că în urma evaluărilor etapei pilot s-a constatat că deschiderea pentru noul instrument de management, cât şi implicarea la nivelul conducerii şcolilor şi al inspectoratului nu a fost la nivelul aşteptărilor municipalităţii, iar utilizarea aplicaţiei şi echipamentelor în pauze, în cancelarie, a fost întâmpinată cu reticenţă sau chiar dezinteres de unele cadre didactice şi directori. Trebuie să semnalăm şi faptul că aceştia nu au fost interesaţi nici de actualizarea bazelor de date (cu elevii şi profesorii) pentru noul an şcolar", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici.
Conform sursei citate, "având în vedere această situaţie, s-a decis ca extinderea sistemului la celelalte şcoli să se facă după ce este disponibilă operarea în timp real de către profesori la fiecare oră".
Referitor la lipsa accesului la internet wireless în şcoli, fapt reclamat de profesori, Drăghici a declarat că se lucrează încă la realizarea reţelelor în şcoli, astfel încât tabletele să se poată conecta la serverul central de date.
În 2014, conform Primăriei, vor mai fi achiziţionate 400 de tablete PC, pentru a fi distribuite în şcoli, astfel că în final vor exista 920, adică una pentru fiecare clasă de elevi din oraş.
În luna decembrie 2011, ministrul Educaţiei de atunci, Daniel Funeriu, a participat la lansarea programului în Arad şi a jucat rol de elev, în timp ce profesorul său a fost primarul oraşului, Gheorghe Falcă, el făcând o demonstraţie cu tablete PC distribuite şcolilor.
Funeriu declara, atunci, că la Arad "s-a făcut un lucru excepţional" şi spunea că primăriile din ţară au libertatea să aplice un astfel de program în şcoli "cu fonduri locale".
Primarul declara, la vremea respectivă, că până la finele anului de studiu 2011/2012 toate unităţile de învăţământ din oraş vor avea tablete PC şi vor înregistra situaţiile şcolare într-o reţea informatică securizată, accesibilă ISJ.
Conform proiectului, numit "Sistemul de management şi analiză a performanţelor şcolare", profesorul care intră la oră ar trebui să aibă o tabletă PC cu el pentru a introduce date privind absenteismul şi performanţele şcolare, urmând ca informaţiile să fie centralizate.
Reprezentanţii Primăriei Arad, care a finanţat până acum proiectul cu aproximativ 400.000 de euro, bani proveniţi din bugetul local, afirmau că tabletele PC vor fi "cataloage electronice" prin intermediul cărora se vor putea afla în timp real date despre absenteism, notele elevilor şi activităţile şcolare.
Autorităţile municipale susţineau că reţeaua informatică realizată doar parţial este "cu înalt nivel de securizare, care asigură protecţia datelor şi informaţiilor cu caracter personal", iar dascălii, ISJ şi Primăria vor avea acces la date şi rapoarte pe niveluri diferenţiate.
Dascălii care au primit deja tablete le-au folosit însă doar câteva zile, după care majoritatea au renunţat să mai introducă datele. Profesorii declarau de la început că principala problemă este că semnalul de internet wireless este accesibil doar în cancelarii, astfel că absenţele sau notele copiilor pot fi introduse doar în pauze, când timpul este foarte scurt.
De asemenea, dascălii afirmau că au renunţat la tablete pentru că softul se bloca des, bateriile se descărcau repede, nu existau suficiente prize pentru alimentare sau pentru că softul nu ar permite încheierea mediilor şi accesarea arhivelor de note.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe