Arădeanul care încerca să vândă bombe artizanale, trimis în judecată

Arădeanul Remus Văsuţ, prins când încerca să vândă unui lucrător SRI sub acoperire două bombe artizanale pe care le confecţionase în locuinţa sa, a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DIICOT, sub acuzaţia de fapte asimilate actelor de terorism şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

69 afișări
Imaginea articolului Arădeanul care încerca să vândă bombe artizanale, trimis în judecată

Arădeanul care încerca să vândă bombe artizanale, trimis în judecată (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au stabilit că în decembrie 2013 Remus Văsuţ a cumpărat ingredientele necesare confecţionării unor dispozitive explozive periculoase. El nu a acţionat, însă, singur, fiind ajutat de Marius Liviu Mogoşan, care l-a consiliat tehnic în legătură cu modul de confecţionare a unor dispozitive explozive.

"Din probele administrate rezultă că inculpatul Văsuţ Cornel Cătălin i-a solicitat lui Martin Constantin Sebastian din municipiul Bucureşti, să-i livreze mai multe ingrediente care pot fi folosite la confecţionarea unor dispozitive explozive. Acesta din urmă, sub numele de utilizator dheeeah, avea postat pe un site de comerţ on-line, un anunţ prin care oferea spre vânzare diferite substanţe, printre care şi ingrediente care pot fi folosite în scopul menţionat", arată procurorii DIICOT.

La rândul său, Martin i-a livrat lui Văsuţ substanţele necesare confecţionării substanţelor explozive, expediindu-le printr-un serviciu de curierat, spun anchetatorii.

"În aceeaşi activitate, a fost implicat Farcău Adrian care, cunoscând preocupările lui Văsuţ Cornel Cătălin privitoare la confecţionarea materiilor explozive, i-a pus la dispoziţie mijloace tehnice şi materiale pentru confecţionarea obiectelor arătate", mai precizează DIICOT.

Astfel, în 7 şi în 17 decembrie 2013, Remus Văsuţ a confecţionat şi detonat în apropierea localităţii Ghioroc, dispozitive explozive, iar în 20 decembrie 2013, a confecţionat două dispozitive similare, pe care le-a dat altor persoane, "în vederea detonării într-un local, pentru a produce stare de nelinişte şi teamă în rândul populaţiei", potrivit anchetatorilor.

În acelaşi dosar, procurorii DIICOT Timişoara i-au mai trimis în judecată pe Marius Liviu Mogoşan, acuzat de complicitate la nerespectarea regimului materiilor explozive, Constantin Sebastian Martin, pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, şi Adrian Farcău, pentru complicitate la nerespectarea regimului materiilor explozive şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici