Arafat, despre misiunile pompierilor din vară: Patru săptămâni în Franţa, şase în Grecia

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că pompierii români vor fi prepoziţionaţi şi în această vară în Franţa şi Grecia. El a anunţat că este luată în calcul şi trimiterea elicopterelor Black Hawk dacă va fi nevoie.

146 afișări
Imaginea articolului Arafat, despre misiunile pompierilor din vară: Patru săptămâni în Franţa, şase în Grecia

Arafat, despre misiunile pompierilor din vară: Patru săptămâni în Franţa, şase în Grecia

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, marţi, semnarea cu autorităţile coreene, la Seul, a acordului pe managementul situaţiilor de urgenţă.

El a anunţat că România va trimite şi în acest an pompieri în Franţa şi Grecia.

„Ca şi anul trecut, România va prepoziţiona în Grecia începând cu 1 august şi până în 15 septembrie şi în Franţa începând cu 1 iulie până la sfârşitul lunii iulie. Deci, patru săptămâni în Franţa, şase săptămâni în Grecia. Dacă vin solicitări în afara acestui cadru, vor fi analizate şi vom vedea cum putea să sprijinim”, a declarat Raed Arafat.

El a spus că, la fel ca anul trecut, un contingent va fi format din 40 de militari, dar că va putea fi suplimentat la nevoie.

Întrebat dacă este luată în calcul şi trimiterea de elicoptere Black Hawk, şeful DSU a spus: „Este luat în calcul să fie trimis şi pe cale aeriană sprijin, inclusiv cu elicopterele, în afară de sprijinul care poate să-l asigurăm cu avioanele de la Ministerul Apărării”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici