- Home
- Social
- TÂRGU MUREŞ, (20.09.2013, 16:38)
- Pacala Dana , Ela Giurgea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Arafat: Licitaţia pentru achiziţia centralizată de materiale sanitare, lansată în maxim două săptămâni
Licitaţia pentru achiziţia centralizată de materiale sanitare va fi lansată în cel mult două săptămâni, în urma consultării publice primind o serie de "propuneri corecte" care au fost operate în caietul de sarcini, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Urmărește
310 afișări
Raed Arafat (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)
Raed Arafat a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, la finalizarea proiectului european "Profesionişti în intervenţia integrată la accidente colective şi dezastre", că a primit un feed-back foarte bun de la mai multe firme, în urma consultării publice referitoare la achiziţia centralizată de materiale sanitare.
Arafat a precizat că firmele respective au avut o serie de "propuneri corecte", care s-au operat în caietul de sarcini, astfel că licitaţia va fi lansată luând în considerare multe dintre acestea, în cel mult două săptămâni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
"Indiferent cât lucrează o comisie, întotdeauna îi mai scapă ceva. Deci faptul că am avut o consultare publică pe caietul de sarcini, pe specificaţiile tehnice ale materialelor sanitare, a fost un lucru foarte pozitiv. Licitaţia se va lansa în cursul următoarele două săptămâni, maximum, după ce s-au preluat toate în caietul de sarcini", a declarat Arafat.
Ministerul Sănătăţii a fost desemnat, din iulie, ca unitate de achiziţii centralizată pentru sistemul sanitar, care încheie contracte de achiziţie publică cu acorduri-cadru în numele şi pentru unităţile sanitare cu paturi din reţeaua ministerului şi a autorităţilor locale.
Până în prezent, fiecare spital a desfăşurat individual procedurile de achiziţii publice pentru medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale, echipamente de protecţie, servicii, combustibili şi lubrifianţi pentru parcul auto.
Raed Arafat declara, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, că licitaţiile centralizate vor duce la economii care pot fi dirijate tot în sistem şi cu aceeaşi sumă s-ar putea trata 1.200 de pacienţi, în loc de 1.000.
Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii declarau în martie, după o vizită în România, că planul de achiziţii centralizate pentru spitale este bun şi va avea beneficii semnificative, unul dintre acestea fiind scăderea preţurilor.
Aceştia au arătat atunci că volume mici de achiziţii înseamnă interes mic al furnizorilor pentru a participa la licitaţii, iar fragmentarea achiziţiilor face ca furnizorii să deţină puterea. Trecerea la un nou sistem centralizat va maximiza, în opinia experţilor OMS, puterea cumpărătorului, concomitent cu îmbunătăţirea semnificativă a transparenţei şi posibilitatea supravegherii unui număr mai mic de contracte.
După ce au studiat programul naţional de tratament al tuberculozei, repezentanţii OMS au arătat că achiziţiile centralizate ar putea aduce economii şi de 600 la sută la unele medicamente cumpărate.
Secretarul de stat Raed Arafat preciza atunci că, dacă în unele spitale, mănuşile chirurgicale au fost cumpărate cu 0,14 lei, în altele preţurile de achiziţie au ajuns şi la 10 lei, iar la seringi, diferenţele de preţuri pentru achiziţie au variat între 0,15 şi 1,76 lei.
Raed Arafat adăuga că, potrivit noilor prevederi legale, toate spitalele, inclusiv cele ale autorităţilor locale care primesc bani de la bugetul de stat şi din fondul asigurărilor de sănătate, intră în sistemul achiziţiilor centralizate. Aceste spitale pot face propriile achiziţii dacă au banii de la autoritatea locală sau din fonduri europene.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe