Ashwagandha, leac ayurvedic pentru coronavirus? Descoperirea controversată a unui guru indian

  • Baba Ramdev este un guru indian care susţine că a descoperit un leac ayurvedic pentru coronavirus
  • Criticii acestuia susţin că leacul ayrvedic nu este eficient
  • În India există 140 de cazuri de infectare şi trei decese cauzate de coronavirus
Urmărește
2369 afișări
Imaginea articolului Ashwagandha, leac ayurvedic pentru coronavirus? Descoperirea controversată a unui guru indian

Ashwagandha, leac ayurvedic pentru coronavirus? „Descoperirea” controversată a unui guru indian

Baba Ramdev, un cunoscut guru yoga şi antreprenor din India, susţine că a găsit un remediu ayurvedic, ce poate combate răspândirea coronavirusului, scrie Reuters.

Într-un clip promoţional lansat săptămâna aceasta, Ramdev apare ţinând în mână un exemplar din leacul produs de Patanjali, companie pe care a fondat-o. Mesajul pe care îl transmite este următorul: „În urma unor cercetări ştiinţifice am descoperit Ashwagandha ... care nu permite amestecarea proteinelor din corona cu proteinele umane”.

Acesta nu a oferit vreo dovadă cu privire la cercetările efectuate. Date privind aceste studii ar fi fost trimise unei reviste de specialitate căreia nu i-a menţionat însă numele.

În prezent, nu există vaccinuri sau medicamente pentru a preveni sau trata COVID-19.

„Genul acesta de mesaje sunt de natură să confere un sentiment nejustificat de siguranţă. Persoanele needucate vor fi cele înşelate”, a spus dr. Giridhar Babu, profesor de epidemiologie în cadrul Fundaţiei pentru Sănătate Publică din India, care a cerut autorităţilor să interzică promovarea acestor leacuri.

Chiar şi mesajele nevinovate cu privire la imunitate pot induce lumea în eroare, a mai spus Babu.

Multe dintre emailurile şi apelurile făcute către celebrul guru yoga şi compania fondată de acesta, Patanjali, au rămas fără răspuns.

Într-o serie de postări pe Twitter, Ramdev i-a sfătuit totodată pe indieni să facă yoga pentru a creşte imunitatea. Acesta a folosit ca hashtag #YogaForCorona.
 

La nivel mondial, circa 200.000 de persoane sunt infectate cu coronavoris. În India există aproximativ 140 de cazuri de infectare şi trei decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici