Instanţa a admis solicitarea de arestare preventivă a lui Mironescu formulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Decizia Curţii de Apel Bacău nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
Tot miercuri, fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, reţinuţi marţi seară pentru instigare la tentativă de omor calificat, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Cei doi au fost reţinuţi după ce anchetatorii au stabilit că fraţii Mararu l-au plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Ioan Dumitru Mironescu, pentru a se răzbuna.
Într-un comunicat remis marţi seară de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei s-a arătat că, în toamna lui 2012, cei doi l-au instigat şi i-au acordat sprijin inculpatului Proca Vitalie, pentru a-l ucide pe M. I. D. (Ioan Dumitru Mironescu – n.r.).
Astfel, arată anchetatorii, Proca l-au urmărit pe I. M. N. R. (Răzvan Isăilă – n.r.), pe care l-a confundat cu adevărata persoană vizată (Mironescu), iar în seara zilei de 26 noiembrie 2012, dintr-un autoturism, au tras asupra acestuia mai multe focuri de armă cu două arme cu potenţial letal.
Potrivit sursei citate, fraţii Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe M. I. D., ca act de răzbunare împotriva acestuia, i-au procurat şi remis lui Proca autoturismul marca Audi A6 folosit la comiterea faptei şi i-au plătit acestuia o sumă de bani, în vederea săvârşirii infracţiunii.
Totodată, au arătat anchetatorii, fraţii Mararu i-au oferit lui Proca elementele necesare pentru identificarea victimei şi, prin intermediari, au ţinut permanent contactul cu acesta, înainte şi după comiterea faptei.
Cercetările în acest caz au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii (SRI).