Atenţionare de călătorie în Bulgaria din cauza aglomeraţiei de la frontiere

  • Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenţionare de călătorie în Bulgaria din cauza aglomeraţiei de la frontiere.
  • Atenţionarea cuprinde o serie de recomandări pentru românii care trec prin ţara vecină.
Urmărește
452 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie în Bulgaria din cauza aglomeraţiei de la frontiere

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Grecia sau Turcia că în perioada 15-18 august 2024 este posibil să fie înregistraţi timpi crescuţi de aşteptare la trecerea prin punctele bulgare de frontieră, cu precădere la tranzitarea Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Din 10 iulie 2024 au fost începute lucrările de reparaţie majoră a estacadei podului pe partea bulgară. În acest context, se recomandă folosirea tuturor punctelor bulgare de frontieră deschise traficului internaţional, după cum urmează:

-la frontiera româno-bulgară: Giurgiu-Ruse, Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipniţa–Kainardja şi Dobromir–Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcţionare 08:00-20:00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov–Silitra, Turnu Măgurele-Nikopol (ferry) (cu program de funcţionare 08:30 – 19:30; www.feribot-eurobac.ro), Zimnicea-Svishtov (ferry) (cu program de funcţionare 08:30-19:00; www.ferry.bg ) şi Bechet–Oryahovo (ferry) (cu program de funcţionare 05:00 – 24:00; www.ferryboat.bg );

-la frontiera bulgaro-elenă: Kulata–Promachonas; Makaza–Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t); Ilinden–Exohi (traseu ocolitor pentru PCTF Kulata, ruta spre Kavala); Kapitan Petko Voivoda–Ormenion (ruta spre Alexandropolis); Zlatograd–Termes şi Ivaylovgrad–Kiprinos (ultimile două puncte doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t). În cazul tranzitării punctului de frontieră Kulata, recomandăm turiştilor români să nu folosească trasee secundare sau terţiare ocolitoare în scopul evitării coloanelor de autoturisme aflate în aşteptare pe autostrada A3 – Struma pe sensul de ieşire din Bulgaria către Grecia (în astfel de situaţii, pe aceste trasee ocolitoare, autorităţile bulgare de poliţie desfăşoară filtre de control care nu permit accesul către punctul de frontieră decât în cazul autovehiculelor în care se află funcţionari sau angajaţi ai firmelor care îşi desfăşoară activitatea în zona adiacentă punctului, ori localnici din zonă; singura cale de acces către punctul Kulata pe sensul de ieşire către Grecia este autostrada A3 – Struma) ;

-la frontiera bulgaro-turcă: Kapitan Andreevo–Kapikule; Lesovo–Hamzabeyli; Malko Târnovo–Derekoy (ultimul punct prezintă o infrastructură existentă redusă şi înregistrează în mod constant timpi foarte mari de aşteptare).

Cetăţenilor români care revin în România în data de 18 august 2024 şi aleg să intre în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la podul Giurgiu-Ruse li se recomandă să ia în calcul posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, în contextul în care autorităţile bulgare desfăşoară lucrări de reparaţie majoră a estacadei podului de peste Dunăre, mai transmite MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici