Australia vrea să introducă o limită de vârstă pentru utilizarea reţelelor de socializare

  • Autorităţile din Australia vor să introducă o limită de vârstă pentru utilizarea reţelelor de socializare.
  • Reprezentanţii Guvernului spun că pragul va fi ales în jur de 14-16 ani.
  • Propunerea a stârnit ample dezbateri în Australia.
Urmărește
472 afișări
Imaginea articolului Australia vrea să introducă o limită de vârstă pentru utilizarea reţelelor de socializare

Australia vrea să introducă o limită de vârstă pentru utilizarea reţelelor de socializare

Australia intenţionează să stabilească o limită de vârstă pentru copiii care utilizează reţelele de socializare. Prim-ministrul Anthony Albanese susţine că ar putea fi impus un procedeu de verificare a vârstei înainte de a introduce legi privind vârsta minimă pentru reţelele de socializare în acest an, potrivit Reuters. Scopul măsurii este ca adolescenţii să renunţe la dispozitive şi să facă mişcare pe terenurile de sport şi în piscine, a spus premierul. El nu a spus ce vârstă va fi impusă drept prag o vârstă, dar a estimat că va fi între 14 şi 16 ani.

Legea ar plasa Australia printre primele ţări din lume care impun o restricţie de vârstă pe reţelele sociale. Încercările anterioare, inclusiv ale Uniunii Europene, au eşuat în urma plângerilor privind reducerea drepturilor. Australia are una dintre cele mai multe populaţii online din lume, cu patru cincimi din cele 26 de milioane de locuitori pe reţelele sociale, potrivit cifrelor din industria tehnologică. Trei sferturi dintre australienii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani au folosit YouTube sau Instagram, a constatat un studiu din 2023 al Universităţii din Sydney.

Totuşi, propunerea este criticată de unii specialişti care cred că astfel tinerii vor fi tentaţi să utilizeze domeniile online nereglementate.

„Această mişcare bruscă... ameninţă să creeze un prejudiciu grav prin excluderea tinerilor de la participarea semnificativă şi sănătoasă în lumea digitală, conducându-i potenţial către spaţii online de calitate inferioară”, a declarat Daniel Angus, directorul Queensland University of Technology Digital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici