Avertisment DNSC: Campanii de tip Scam care folosesc numele Poştei Române

Reprezentanţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează că, în ultima perioadă, au fost numeroase sesizări privind utilizarea identităţii Poştei Române în diverse campanii de tip Scam.

Urmărește
290 afișări
Imaginea articolului Avertisment DNSC: Campanii de tip Scam care folosesc numele Poştei Române

Avertisement DNSC: Campanii de tip Scam care folosesc numele Poştei Române

Potrivit specialiştilor DNSC, atacatorii trimit un SMS care conţine un link (short-url) prin care solicită victimelor completarea datelor necesare livrării unui colet.

Accesarea link-ului redirecţionează victima către un site ce seamănă foarte mult cu cel oficial al Companiei Naţionale Poşta Română, pentru a genera încredere şi a induce în eroare.

„După accesarea link-ului, sunt solicitate completarea mai multor formulare: În primul formular, este afişat un mesaj fals privind starea coletului şi necesitatea completării adresei pentru reexpediere.În al doilea formular, sunt solicitate datele personale şi datele de livrare aferente coletului. În cel de-al treilea formular, sunt solicitate datele cardurilor bancare, inclusiv codul CVV/CVC, pentru plata unei sume mici. În realitate, cardul va fi debitat cu o sumă mai mare”, arată DNSC.

Specialiştii le recomandă celor care primesc astfel de mesaje să nu le dea curs şi să le raporteze cât mai urgent la Direcţia Generală Operaţiuni Tehnice la adresa alerts@dnsc.ro sau la numărul de urgenţă 1911.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici