- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.01.2017, 14:02)
- Claudiu Surmei
Pronunţarea privind contestaţia la respingerea eliberării lui Dan Voiculescu, amânată pentru 10 ianuarie. Avocat: Cred că DNA a exercitat presiuni asupra penitenciarului, motiv pentru care o nouă cerere de eliberare poate fi depusă abia peste 11 luni
Avocatul lui Dan Voiculescu a declarat vineri că este posibil ca DNA să fi făcut presiuni asupra penitenciarului unde este deţinut omul de afaceri, motiv pentru care reprezentanţii instituţiei au aprobat ca o nouă cerere de eliberare să fie depusă abia peste 11 luni. Pronunţarea privind contestaţia la respingerea eliberării lui Dan Voiculescu, amânată pentru 10 ianuarie.
Urmărește
1098 afișări
Avocatul lui Dan Voiculescu: Cred că DNA a exercitat presiuni asupra locului de detenţie (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)
"Este nepermis să îl mai condamne cineva încă o dată, chiar şi judecător dacă este. I s-a dat termen de reiterare a cererii de 11 luni, exact câte lucrări are. Cred că DNA a exercitat presiuni inimaginabile asupra locului de detenţie sau organelor care deşi recunoscuseră caracterul ştiinţific al lucrărilor, au respins sau au amânat propunerea de eliberare condiţionată tot cu 11 luni şi dovadă stă în cauză adresa pe care beneficiarul a făcut-o la cererea DNA. S-au făcut cercetări acolo cu privire la modul în care au fost elaborate lucrările. Cred că şefii de penitenciar, care pot fi fricoşi în raport cu DNA au zis... ca să nu avem necazuri, hai să dăm o amânare de 11 luni. Motivele judecătorului sunt străine de natura cauzei. Dacă este adevarăt ce se vehiculeaza în spaţiul public, înseamnă ca Dan Voiculescu a fost victima unui sistem judiciar care nu are nicio legatură cu cetăţenii României", a declarat avocatul Florian Surghie.
Totodată, apărătorul susţine că există dovezi temeinice de îndreptare, stăruinţă în muncă şi comportament disciplinat în privinţa lui Dan Voiculescu, argumentând că acesta a participat la curăţenie în penitenciar, câştigând 49 de zile şi că a scris 11 lucrări ştiinţifice.
"Există dovezi suficiente că Dan Voiculescu a dat dovadă de un caracter discipliniat. Nu a fost niciodată sancţionat disciplinar. Există dovezi că a câşigat zile din munca fizică, a participat la curăţenie în penitenciar şi a câştigat 49 de zile. A scris 11 lucrări. El a lucrat pentru aceste lucrări şi ele au fost recunoscute. Rezultă că Dan Voiculescu a fost stăruitor în muncă", a declarat Florian Surghie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Procurorul anticorupţie a cerut în instanţă respingerea cererii de eliberare condiţionată şi a argumentat că lui Dan Voiculescu i-ar fi fost imposibil să scrie cele 11 lucrări în penitenciar într-un termen atât de scurt.
"Înculpatul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare. Nu se poate dovedi că a scris cele 11 lucrări în programul penitenciarului. Nu s-a dovedit că inculpatul a fost disciplinat. Nu sunt dovezi că inculpatul a consultat vreo bibliografie în penitenciar. Fie lucrările nu au caracter ştiinţific, fie nu au fost scrise în penitenciar", au fost argumentele procurorului în faţa instanţei.
La ieşirea din sala de judecată, avocatul lui Dan Voiculescu le-a declarat jurnaliştilor că DNA nu ar trebui să critice câştigul obţinut de inculpat prin scrierea lucrărilor ştiinţifice.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat vineri pronunţarea în cazul contestaţiei făcută de Dan Voiculescu la decizia Judecătoriei Sectorului 5 de a-l menţine în închisoare în dosarul ICA, în care a primit o pedeapsă de 10 ani, pentru 10 ianuarie, motivul fiind numărul mare de documente din dosar care trebuie studiate.
Cererea de eliberare făcută de fostul senator Dan Voiculescu a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5, la data de 13 decembrie 2016. Faţă de această decizie Dan Voiculescu a formulat contestaţie.
Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Gheorghe Mencinicopschi şi fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnaţi la câte 8 ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la 7 ani de închisoare.
Citeşte şi: GALERIE FOTO În Constanţa, oraş aflat sub cod roşu, doar câteva sute de persoane au înfruntat viscolul pentru slujba de sfinţire a apei/ Mii de credincioşi au stat la coadă de Bobotează să primească sticle cu apă sfinţită în Cluj şi în Alba
Citeşte şi: Peste 600 de oameni fără adăpost au fost cazaţi la centrele de asistenţă ale Primăriei Capitalei
Citeşte şi: Ministrul Justiţiei renunţă la ideea unei comisii parlamentare în cazul înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă
Citeşte şi: Traseele turistice în Masivul Rodnei, închise din cauza riscului de avalanşă/ Risc ridicat de avalanşă şi pe crestele din Parâng
Citeşte şi: Prima întâlnire a noului Consiliu Superior al Magistraturii. Preşedintele României participă la şedinţă/ Noul CSM, sfătuit să se ţină departe de politicieni şi de "presa în care domină scatofagul"
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu