Avocatul Poporului vrea să afle de ce s-au închis şcolile în România: Doi ani pierduţi pentru o generaţie

  • Instituţia Avocatului Poporului vrea să ştie de ce şcolile sunt închise, în timp ce OMS cere redeschiderea lor
  • Renate Weber spune că această generaţie pierde doi ani de şcoală.
  • Ministerele Sănătăţii şi Educaţiei nu au pus la punct un plan clar legat de cum decurg orele online
Urmărește
2808 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului vrea să afle de ce s-au închis şcolile în România: Doi ani pierduţi pentru o generaţie

Deja ne-am obişnuit ca, în România, şcolile să fie sacrificate primele, mai ales pe timpul pandemiei. În timp ce alte ţări din Europa au păstrat şcolile deschise, în ciuda numărul mare de cazuri de Covid-19. 

Instituţia Avocatului Poporului a cerut Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii un punct de vedere în legătură cu închiderea şcolilor, în condiţiile în care OMS recomandă ca elevii să înveşe în clase. 

„În zona rurală, practic, conectivitatea la internet este extrem de precară şi în multe locuri nu există. Accesul la mijloacele prin care să poate participa la învăţământul online, în multe locuri nu există. Vom avea o generaţie care are doi ani şcolari pierduţi”, spune Renate Weber, Avocatul Poporului.

OMS spune că sănătatea mintală a copiilor şi educaţia lor este prioritate, cu atât mai mult cu cât rata infecţiei în rândul elevilor este foarte mică. Nu ei sunt factorii principali de răspândire. 

„Dacă ne uităm la statele membre ale UE, vedem că acolo s-au făcut eforturi foarte mari tocmai ca şcolile să fie deschise. Au fost închise multe alte locuri, dar şcolile au rămas deschise tocmai pentru că guvernele se gândesc la ceea ce înseamnă educaţia acestei generaţii”, adaugă Renate Weber.

  • >1% rata de infectare în rândul elevilor
  • 40% dintre elevii din rural nu participă la şcoala online
  • 47,2% dinte părinţi spun că închiderea şcolilor nu e bună

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici