Baby boomerii trăiesc mai mult, dar sunt mai bolnavi decât părinţii lor

  • Baby boomerii - persoanele născute între 1946 şi 1964 - trăiesc mai mult.
  • Totuşi, au mai multe probleme de sănătate decât generaţiile anterioare la aceeaşi vârstă.
  • Concluziile studiului făcut în acest sens au fost publicate în Journals of Gerontology.
Urmărește
7649 afișări
Imaginea articolului Baby boomerii trăiesc mai mult, dar sunt mai bolnavi decât părinţii lor

Baby boomerii trăiesc mai mult, dar sunt mai bolnavi decât părinţii lor

Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că persoanele cu vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani sunt mai susceptibile de a fi supraponderale şi mai bolnave decât erau cele născute înainte sau în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Experţii, care au calificat constatările drept „îngrijorătoare”, au avertizat că generaţiile mai tinere ar putea trăi acum mai mult timp cu boli cronice şi dizabilităţi.

Autorul principal al studiului, Laura Gimeno, expert în demografie medicală şi îmbătrânire la University College London (UCL), a declarat: „Constatăm că există o derivă generaţională a sănătăţii, prin care generaţiile tinere tind să aibă o sănătate mai proastă decât generaţiile anterioare la aceeaşi vârstă. Chiar şi cu progresele medicinii şi o mai mare conştientizare a publicului cu privire la un stil de viaţă sănătos, persoanele născute după 1945 sunt expuse unui risc mai mare de boli cronice şi handicap decât predecesorii lor”.

Cercetătorii de la UCL şi Universitatea Oxford au analizat date de la peste 100.000 de britanici, americani şi europeni între 2004 şi 2018 şi au constatat:

- creşterea ratei bolilor cronice: baby boomerii sunt de 1,5 ori mai predispuşi să sufere de cancer, boli pulmonare, probleme cardiace, diabet şi colesterol ridicat comparativ cu generaţiile anterioare la aceeaşi vârstă

- scăderea forţei fizice: nivelurile de forţă de prindere, un indicator al forţei musculare generale şi al îmbătrânirii sănătoase, au scăzut de-a lungul generaţiilor în Anglia şi SUA

- dificultăţi în activităţile zilnice: baby boomerii din Regatul Unit sunt de aproape 1,5 ori mai predispuşi să întâmpine dificultăţi în îndeplinirea a trei sau mai multe sarcini de îngrijire personală comparativ cu generaţiile anterioare

- variaţii regionale: deşi prevalenţa diabetului a crescut în mod similar în toate regiunile studiate, diagnosticele de cancer, probleme cardiace şi colesterol ridicat au crescut cel mai mult în Anglia şi Europa.

Paradoxal, în timp ce studiul arată o deteriorare a stării de sănătate pentru baby boomeri, alte cercetări sugerează o creştere a longevităţii la nivel global. Un studiu publicat în The Lancet Public Health estimează că speranţa medie de viaţă la nivel mondial va creşte la aproximativ 78,1 ani până în 2050, o creştere de 4,5 ani faţă de prezent.

În Anglia şi Ţara Galilor, numărul centenarilor a crescut de peste două ori din 2002, ajungând la 14.850 în 2023, conform datelor Oficiului Naţional de Statistică. Femeile au de patru ori mai multe şanse să devină centenare decât bărbaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
baby boomeri,
boli,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici