- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.07.2018, 14:50)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bac 2018 | Elevi de 10 din Bucureşti care rămân în ţară pentru studii: Dacă eşti bun, poţi fi de oriunde
Unii absolvenţi de liceu care au reuşit să obţină 10 la toate probele din cadrul examenului de Bacalaureat susţin că performanţa pe care au reuşit-o se datorează studierii din ultimii ani, precizând că notele reprezintă confirmarea muncii depuse în liceu.
Urmărește
2377 afișări
Rezultate la Bac 2018 | Elevi de 10 din Capitală care rămân în ţară pentru studii: Dacă eşti bun, poţi fi de oriunde
Pentru Radu Mustăţea, media 10 la examenul de Bacalaureat a fost o surpriză, chiar dacă a avut rezultate bune la liceu. Tânărul spune că cea mai dificilă probă a fost la Limba şi Literatura română, întrucât îi plac materiile realiste.
“Am fost surprins, speram să iau o notă mare însă nu m-am aşteptat să fie chiar 10. Aveam o mică speranţă. A fost o bucurie, pentru că nu mulţi obţin această notă, evident. (...) Părinţii şi apropiaţii au fost uimiţi, dar veseli. Chiar erau în al nouălea cer, a fost un moment unic şi erau fericiţi şi mândri, în modul cel mai natural cu putinţă. (...) La română a fost mai dificil, pentru că mie îmi plac materiile “grele”. La română aşteptam o notă măricică, însă nu chiar 10”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Mustăţea, absolvent al Liceului Teoretic Internaţional de Informatică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Găsiţi aici informaţii actualizate despre rezultatele obţinute de elevi la Bac 2018 >>>
Radu Mustăţea susţine că în mare parte s-a pregătit singur pentru Bacalaureat. Tânărul mai precizează că vrea să-şi continue studiile în ţară.
“La matematică şi informatică nu a fost necesar să fac meditaţii, nu am avut nicio problemă la aceste materii. Doar la unele materii am făcut unele meditaţii, însă pe lângă asta am învăţat de unul singur pentru că nu am vrut să mă bazez doar pe meditaţii. (...) Voi merge să studiez la Universitatea Politehnica din Bucureşti la Facultatea de Automatică şi de Calculatoare, pentru că îmi place această ramură de IT. Din motive personale voi rămâne în ţară, momentan. După mai multe căutări am ales facultatea aceasta, care sunt sigur că-mi poate oferi multe oportunităţi”, a mai adăugat Radu Musteaţă, elev cu media 10 la examenul de Bacalaureat.
Absolventul susţine că sistemul educaţional din România are unele minusuri, cum ar fi memorarea unor subiecte, în special, la Limba şi Literatura română.
“La română se axează pe prea multă memorizare, lipsa susţinerii propriei creativităţi, şi a modului de a judeca unele lucruri. Aici vorbesc despre memorarea unor comentarii. Nu eşti foarte susţinut, din păcate, în a încerca să fii original, să fii unic, să fii tu însuţi şi să-ţi dezvolţi de unul singuri propriile abilităţi de logică şi argumentare, nu doare să le preiei gata scrise din alte surse. Sunt unii profesori care încearcă să se debaraseze de acest sistem şi să fie mai aproape de elevi şi să nu ofere la teste astfel de cerinţe. (...) Vara nu vreau doar să mă odihnesc, ci şi să mai învăţ unele lucruri de interes personal. Nu mă bazez doar pe facultate. Consider că este important să fii autodidactic, nu doar să ai cunoştinţe de la cursuri sau profesori. Cei mai de succes oameni se remarcă prin faptul că nu aşteaptă să primească ordine sau sfaturi de la alţi oameni, încearcă de unii singuri să se dezvolte şi să progreseze”, a adăugat Radu Mustăţea.
O altă elevă care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat este Monica Mătase, absolventă a Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti. Tânărul spune că rezultatul a fost neaşteptat, chiar dacă s-a pregătit intens pentru examene şi avea doar note mari.
“Am fost foarte surprinsă, mai ales de nota la română, pentru că la română se mai scad puncte pentru pierderea unei virgule sau pentru aşezare în pagină şi chiar nu mă aşteptam. La celelalte ştiam că voi avea notă mare, pentru că m-am uitat la barem. La română a fost cea mai mare surpriză. Până în clasa a XII-a nu am făcut meditaţie şi am început abia în ultimul an de liceu, pentru admiterea la facultate. Am avut profesori buni şi nu am avut nevoie de meditaţii. (...) Am renunţat la timpul liber în toată perioada asta, însă în niciun caz la pasiuni. Am desenat, m-am uitat la filme, nu am făcut mari sacrificii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Monica Mătase, elevă care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat.
Tânăra spune că vrea să-şi continue studiile în România la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Monica Matei precizează că facultatea îi poate oferi multe oportunităţi şi în România, nu este necesar să plece peste hotare.
“Cred că Universitatea Politehnica din Bucureşti mă va pregăti foarte bine pentru domeniul pe care vreau să-l urmez, o să merg pe informatică. Nu văd un motiv pentru care să plec din ţară, pentru că am familia aici, sunt convinsă că facultatea poate să-mi ofere o perspectivă largă pentru viitor şi ştiu că voi avea un job bun după în ţară, dar şi multe oportunităţi. (...) Mă văd în ţară şi după ce voi termina studiile, poate dacă se iveşte o oportunitate uriaşă peste hotare poate aş merge pentru o perioadă. Nu mă văd stabilindu-mă acolo, nu aş vrea să-mi intemeiez familia în străinătate”, a spus Monica Mătase.
Absolventa liceului precizează că examenul de Bacalaureat cere prea mult de la un elev şi că profilurile ar trebui mai bine diferenţiate.
“Cred că se pune accent prea mare pe partea teoretică, şi nu partea practică. Profilurile ar trebui, din punctul meu de vedere, mai bine diferenţiate. De exemplu, la mate-info, înţeleg că româna este limba pe care o vorbesc, este importantă, însă examenul de bacalaureat cere prea mult de la un elev a cărei minte a fost formată pe gândire logică şi raţională”, a adăugat Monica Matei, elevă care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat.
Teodora Argintaru, elevă la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti spune că media 10 nu a fost o surpriză, întrucât a avut rezultate deosebite la liceu, dar a participat şi la olimpiade. Tânăra precizează că nu a făcut meditaţii, ci a învăţat singură.
“Mă aşteptam oarecum că voi avea media 10. Ştiam că am scris totul bine şi rezultatul a venit ca o confirmare a faptului că am reuşit această performanţă. (...) Părinţii încă nu au aflat notele, însă sigur se vor bucura. (...) Nu am făcut deloc meditaţii, m-am pregătit singură. În timpul liceului am fost şi la olimpiade şi cred că acest lucru m-a ajutat ca să am o notă bună la examene”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Teodora Argintaru, elevă care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat.
Tânăra spune că îşi va continua studiile la Universitatea Politehnica din Bucureşti pentru că este pasionată de Informatică. Ea mai menţionează că munca aduce succes indiferent unde te afli.
“Vreau să studiez la Universitatea Politehnica din Bucureşti, la facultatea de Automatică şi Calculatoare. Sunt pasionată de informatică şi îmi place foarte mult partea aceasta reală, matematica şi informatica. (...) Nu am ales să plec peste hotare pentru că este un domeniu care este foarte căutat şi dacă eşti foarte bun, poţi fi de oriunde. Nu trebuie neapărat să pleci în străinătate. Există oportunităţi peste tot, iar munca individuală şi perseverenţa fac diferenţa, aşa cum au făcut-o şi în liceu”, a adăugat Teodora Argintaru.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Elevi de 10 la BACALAUREAT 2018 | Viitor neurochirurg: Vreau să fiu aproape de oameni, să ajut / Absoventă: Mi se pare în regulă să munceşti în ţara ta, să rămână oameni frumoşi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe