BAC 2020. Cum se depun contestaţiile la Bacalaureat 2020

  • Rata de promovabilitate este 67,46%.
  • 774 candidaţi au absentat, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
4225 afișări
Imaginea articolului BAC 2020. Cum se depun contestaţiile la Bacalaureat 2020
Rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii studiilor liceale din Capitală, care au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 67,46%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este 76,08%, iar din sesiunile anterioare, 20,67%. 
 
În sesiunea iunie-iulie 2020, s-au înscris 17.713, au promovat 11.427 de candidaţi, dintr-un total de 16.939 candidaţi prezenţi, informează ISMB.

BAC 2020. Cum se depun contestaţiile

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate luni, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. 
 
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
 
Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Rezultate BAC 2020. Ce note au obţinut absolvenţii de liceu la examenul de Bacalaureat, conform edu.ro / 232 de medii de 10 curat, la BAC

„Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.  Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv,  disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen”, informează un document al Ministerului Educaţiei.

VEZI AICI Cum se notează lucrările la contestaţii BAC 2020

BAC 2020. Rezultate BAC 2020 în Bucureşti

  • 774 candidaţi au absentat, iar 19  candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului naţional de Bacalaureat.
  • 39 candidaţi au obţinut media 10;
  • 355 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română;
  • 10 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura maternă;
  • 884 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
  • 882 au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici