- Home
- Social
- (02.07.2024, 13:50)
- Diana Nunut
BAC 2024. Ce subiecte au primit absolvenţii la proba obligatorie a profilului, la Matematică / România postbelică, la subiectul al III-lea la Istorie
- Astăzi, 2 iulie, absolvenţii studiilor liceale susţin cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului.
- Elevii de la profilul real şi cel tehnologic vor avea proba scrisă la Matematică, în timp ce absolvenţii de la profilul real vor da proba la Istorie.
- Probele scrise au loc în perioada 1-5 iulie, iar rezultatele iniţiale vor fi afişate în 8 iulie.
Urmărește
2263 afișări
BAC 2024. Absolvenţii de liceu susţin astăzi proba a doua a examenului de Bacalaureat, la Matematică sau Istorie
UPDATE Au apărut primele poze cu subiectele de la Matematică şi Istorie în spaţiul public
Proba la Matematică şi Istorie a început la ora 9:00, iar în spaţiul public au apărut deja primele subiecte care ar fi picat la examenul de Bacalaureat 2024.
Iată ce au primit elevii care susţin proba scrisă la Matematică, profilul Tehnologic, potrivit stirileprotv.ro:
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
-
Trump se adresează elitei de afaceri de la Davos: planuri pentru combaterea inflaţiei, reducerea taxelor şi extinderea producţiei de energie
-
Şoc în pieţe. Trump cere Arabiei Saudite să scadă preţul petrolului pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Sursa foto: stirileprotv.ro
Subiectele primite de absolvenţii de la profilul real, Matematică-informatică:
Sursa foto: edupedu.ro
Sursa foto: edupedu.ro
Subiectele primite de cei de la profilul real, Ştiinţe ale Naturii:
Sursa foto: edupedu.ro
Cei de la profilul uman au primit, la subiectul al III-lea, cerinţa de a realiza un eseu despre România postbelică:
Sursa foto: stirileprotv.ro
ŞTIREA INIŢIALĂ:
Marţi, 2 iulie, absolvenţii de liceu susţin proba a doua a Examenului Naţional de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului. În acest sens, elevii de la profilul real şi cel tehnologic vor da proba scrisă la Matematică, iar cei de la profilul uman vor susţine proba la disciplina Istorie.
Potrivit datelor transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidaţi (peste 119.000 din promoţia curentă şi peste 15.000 din seriile anterioare) sunt aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).
Accesul elevilor în săli este permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30. La ora 9:00, odată cu distribuirea ultimelor foi cu subiectele de examen, proba obligatorie a profilului va începe, iar elevii vor avea la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor.
Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc.), precum şi a oricărui mijloc electronic care ar putea să fie folosit pentru rezolvarea subiectelor de examen.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Candidaţii surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen şi nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Pe durata desfăşurării probelor, toate sălile de examen sunt supravegheate audio-video.
Afişarea primelor rezultate este programată în data de 8 iulie, până la ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).
Subiectele şi baremele de corectare pentru probele de la Matematică şi Istorie vor fi afişate astăzi, după ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe