BACALAUREAT 2011: Câte contestaţii au fost depuse în urma primei sesiuni
Unul din doi elevi a promovat bacalaureatul în acest an, multe licee din ţară au avut promovabilitate zero, iar în majoritatea judeţelor procentul celor care au promovat este mult mai mic faţă de anul trecut. Au fost depuse sute de contestaţii, acestea urmând a fi soluţionate în perioada 5 - 7 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 8 iulie.
BACALAUREAT 2011: Câte contestaţii au fost depuse în urma primei sesiuni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Peste 9.000 de contestaţii în Capitală
Comisia municipală de bacalaureat a înregistrat 9.138 de contestaţii, din care, cele mai multe, respectiv câte 3.000, au fost la română şi matematică, iar 500 la fizică, restul fiind distribuit pe celelalte discipline, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu.
"Vorbim de un total de 9.138 de contestaţii, dintre care aproximativ 3.000 la română şi tot atâtea la matematică. Alte 500 sunt la fizică. Restul poate fi împărţit aproape egal pe disciplinele rămase. La o promovabilitate de 42,03 la sută avem 9.138 de contestaţii", a precizat profesorul Cristian Alexandrescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
"Este cea mai mică promovabilitate înregistrată vreodată în Bucureşti, fiind vorba de 42,03 la sută din candidaţii înscrişi la sesiunea de bacalaureat din această vară. Sunt situaţii în care un elev a fost respins la o singură probă, dar sunt şi cazuri de elevi care nu au promovat mai multe discipline", a mai spus Cristian Alexandrescu.
În judeţul Vaslui, au fost depuse 1.655 de contestaţii
Un număr de 1.655 de contestaţii la Bac au fost depuse, luni, în judeţul Vaslui, în urma primei sesiuni a bacalaureatului, cele mai multe nemulţumiri faţă de notele obţinute la tezele scrise fiind la limba română şi matematică.
Aproximativ 20% din cele 9.000 de teze susţinute de candidaţii la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat au fost contestate, în condiţiile în care promovabilitatea în judeţul Vaslui a fost de 43,27%.
Cele mai mult contestaţii, respectiv 606 teze, au fost la limba şi literatura română, urmate de contestaţiile la matematică, cu 451 de teze, istorie, cu 139 de teze, şi geografie, cu 162 de teze.
"Toate aceste teze contestate de candidaţi vor fi corectate într-un centru de examen din alt judeţ, aşa cum prevede metodologia. Nu ne putem pronunţa dacă, în urma acestor contestaţii, va creşte semnificativ rata promovabilităţii", a declarat, luni, secretarul general al Comisiei Judeţene de Bacalaureat Vaslui, Mihaela Bobârcă.
Peste o treime din elevii bihoreni au contestat notele primite
Aproape 2.500 de elevi bihoreni au contestat notele obţinute, cele mai multe, respectiv 908, fiind depuse la limba şi literatura română.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Dorel Luca, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX că în judeţ s-au înregistrat 2.493 de contestaţii ale notelor obţinute la examenul de bacalaureat.
"Cele mai multe contestaţii s-au depus la limba şi literatura română, 908 la număr, respectiv la matematică - 805", a declarat Luca.
Şcolile cu cele mai multe contestaţii înregistrate sunt Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1, (901), Şcoala de Arte şi Meserii George Bariţiu (851) şi Grupul Şcolar Ioan Bococi (749), toate trei din Oradea.
În Mureş au fost contestate peste 2.200 de note
Un număr de 2.205 contestaţii ale notelor obţinute la examenul de bacalaureat au fost depuse în judeţul Mureş, acestea urmând să fie sortate, sigilate şi trimise la centrul de evaluare şi soluţionare de la Cluj-Napoca.
Inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Dumitru Matei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cele trei centre de evaluare din judeţ au primit 2.205 contestaţii.
"Avem 2.205 contestaţii la nivelul judeţului Mureş, din cele trei centre de evaluare existente. Sunt contestaţii depuse de cei care nu au promovat la bacalaureat o probă sau mai multe, ale celor care nu au reuşit să obţină o medie generală de minim 6.00, necesară promovării examenului, dar avem şi contestaţii pentru mărire de la elevi care consideră că meritau o notă mai mare. Aceste lucrări se vor transporta la Cluj-Napoca în cursul zilei (luni - n.r.) sau mâine dimineaţă (marţi - n.r.), unde este un centru de evaluare şi soluţionare pentru trei judeţe, printre care şi Mureş", a declarat Matei.
Potrivit sursei citate, au fost contestate notele obţinute la 2.205 lucrări, din totalul de 13.600 scrise de 5.200 de elevi.
La Târgu Mureş se va amenaja, de asemenea, un centru de soluţionare a contestaţiilor, pentru lucrările care vor fi primite din Harghita şi Braşov, a spus Matei.
Cluj: Peste 85 la sută dintre elevii respinşi au depus contestaţii
Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a înregistrat 2.355 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi de media obţinută la bacalaureat, reprezentând 85,8 la sută dintre cei respinşi, cele mai multe fiind depuse la limba şi literatura română.
Potrivit unui comunicat transmis, luni, de ISJ Cluj, foarte multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română, matematică, biologie şi geografie.
"În urma centralizării cererilor de contestaţii la examenul de bacalaureat s-au înregistrat, la nivelul judeţului Cluj, un număr de 2.355 de cereri. Dintre acestea, cele mai numeroase, pe specialităţi, sunt 860 la limba şi literatura română, 737 la matematică, 203 la biologie şi 125 la geografie", se arată în comunicat.
Botoşani: Peste 1.300 de contestaţii la Bacalaureat
Peste 1.300 de contestaţii au fost depuse la liceele din Botoşani de candidaţii la Bacalaureat nemulţumiţi de notele obţinute, în judeţ fiind declaraţi respinşi 1.562 dintre cei 3.641 de candidaţi.
Potrivit reprezentanţilor ISJ Botoşani, cele mai multe contestaţii, aproximativ 500, au fost formulate faţă de notele obţinute de candidaţi la proba de limba si literatura română, dar au fost elevi care au contestat rezultatul şi la biologie, istorie sau geografie.
"Ultima centralizare arată că au fost depuse 1.302 contestaţii", a declarat inspectorul şcolar botoşănean Carmen Nichita.
Ea a precizat că nu a fost făcută încă o centralizare a tuturor datelor privind contestaţiile din judeţ.
În Sălaj sunt cu 180 de contestaţii mai multe faţă de anul trecut
Peste 650 de elevi din Sălaj au contestat rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat, numărul lor fiind cu aproape 180 mai mare faţă de cel înregistrat în anul anterior, însă promovabilitatea depăşeşte 58 la sută.
Inspectorul şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că numărul contestaţiilor este mare, dar că, faţă de alte judeţe, unde promovabilitatea a fost de 25-30 la sută, Sălaj are o situaţie mult mai bună, cu o promovabilitate de 58,61.
"În acest an, în Sălaj au fost depuse 661 de contestaţii la rezultatele de la bac, cu 177 mai multe ca anul trecut. Toate aceste lucrări unde nota a fost contestată vor fi reanalizate la centrul de evaluare din Bihor, de care aparţine Sălaj. În total, au fost 1.032 de elevi declaraţi respinşi la bacalaureat", a spus Ioan Abrudan.
Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii au fost depuse la matematică - 230, în timp ce 201 elevi au contestat notele obţinute la proba scrisă de Limba şi literatura română. Alte 80 de contestaţii sunt depuse la biologie, 44 la geografie, 40 la fizică, iar diferenţa până la 661 sunt depuse la proba la alegere din aria curriculară.
Peste 1.900 de contestaţii au fost depuse în judeţul Iaşi
Un număr de 1.928 de contestaţii la examenul de bacalaureat au fost depuse de elevii din judeţul Iaşi, cele mai multe fiind înregistrate la proba scrisă de limba şi literatura română, respectiv 628.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea, a declarat că în judeţ au fost depuse în total 1.928 de contestaţii, cele mai multe fiind înregistrate la limba şi literatura română, 628.
Ea a precizat că 699 de contestaţii au fost depuse la matematică şi istorie, în timp ce 601 contestaţii au fost înregistrate la alte discipline.
La Grupul Şcolar "Anghel Saligny" din Iaşi, unde doar cinci elevi din 306 au promovat examenul de bacalaureatul, au fost depuse doar 20 de contestaţii, în timp ce la Colegiul Tehnic "I.C. Ştefănescu", unde 10 elevi din totalul celor 191 au obţinut notă de trecere, au fost înregistrate 39 de contestaţii. La aceste unităţi au contestat notele inclusiv elevi care au obţinut sub 3.00 la probele respective.
"Am luat 2.60 la limba română. Nu ştiu ce şanse am să iau un cinci, dar am decis să depun contestaţie", a afirmat Ionuţ M., unul dintre elevii ieşeni care a picat examenul de bacalaureat.
Au existat şi elevi care s-au prezentat la centrele de examinare cu intenţia de a depune contestaţie, dar care în final au renunţat la acest demers.
Potrivit conducerii ISJ Iaşi, tezele ale căror note sunt contestate nu se corectează în judeţul Iasi, ci în unităţi din alte judeţe.
Peste o treime din candidaţi au depus contestaţii în judeţul Arad
Peste 1.600 de contestaţii au fost depuse în urma probelor din cadrul examenului de bacalaureat desfăşurat în judeţul Arad, ceea ce înseamnă că mai mult de o treime dintre candidaţi sunt nemulţumiţi de notele obţinute.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Laura Putnic, a declarat că au fost depuse 1.645 de contestaţii, după afişarea rezultatelor.
Numărul participanţilor la probele examenului de bacalaureat a fost de 4.477, ceea ce înseamnă că mai mult de o treime au făcut contestaţii.
Anul trecut au fost depuse aproximativ 800 de contestaţii, iar în anul 2009 au fost depuse 300.
Peste 2.400 de contestaţii au fost depuse în judeţul Vâlcea
Peste 2.400 de contestaţii la examenul de bacalaureat au fost depuse, luni, de elevii din Vâlcea, procentul de promovabilitate în judeţ fiind de 54,41, cu 20 la sută mai scăzut faţă de anul 2010.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, profesor Ana Maria Floroiu, cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea, unde din cei 421 de elevi care au susţinut examenul, doar 4,98 la sută au fost respinşi, iar 44,54 la sută dintre aceştia au medii între 9 şi 9,99, fără să fie înregistrată însă vreo medie de 10.
"Au fost 4.729 de candidaţi prezenţi la bacalaureat în judeţul Vâlcea, 54,41 la sută dintre ei fiind declaraţi admişi, iar 2.156 respinşi. S-au depus 2.436 de contestaţii, unii dintre candidaţii care au picat nu au formulat contestaţii, iar alţii au depus la toate cele trei materii. Reverificarea lucrărilor va avea loc începând de mâine (n.r. - marţi), într-un centru de examinare din judeţul Dolj", a declarat profesor Ana Maria Floroiu.
Suceava: Peste 3500 de contestaţii depuse de candidaţi
Peste 3.500 de contestaţii la examenul de bacalaureat s-au înregistrat în judeţul Suceava, cele mai multe fiind la disciplinele limba şi literatura română, 1.144 şi alte 863 contestaţii la matematică T2.
Potrivit ISJ Suceava, în judeţul Suceava s-au înregistrat 3.515 contestaţii la examenul de bacalaureat, cele mai multe, 1.144, fiind la limba română.
Totodată, s-au mai înregistrat 863 de contestaţii la matematică T2 şi 204 la matematică T1, 461 la biologie vegetală şi animală T1, anatomie şi fiziologie umană, genetică umană T2, alte 176 la istorie, 252 la geografie, 114 la fizică, 59 la chimie organică T1, nivel 1, 30 la informatică T1 intensiv, dar şi la alte discipline.
În Bistriţa-Năsăud au fost depuse peste 1.500 de contestaţii
Un număr de 1.553 de contesaţii au fost depuse în urma examenului de bacalaureat, în judeţul Bistriţa-Năsăud, cele mai multe fiind înregistrate la disciplinele matematică, limba şi literatura română şi biologie, în timp ce în Satu Mare 1.228 de elevi au contestat rezultatele obţinute la examen.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, în cursul zilei de luni au fost depuse 1.553 de contestaţii, iar numărul cel mai mare de contestaţii s-a înregistrat la disciplina matematică T2, urmată de limba română şi biologie vegetală şi animală, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Înainte de contestaţii, promovabilitatea examenului de bacalaureat în judeţul Bistriţa-Năsăud a fost de 41,92 la sută, mai mic faţă de anul trecut, când a fost de 58,9 la sută.
Un număr de 3.447 de elevi au susţinut examenul de bacalaureat, din care doar 1.445 au reuşit să promoveze.
În Satu Mare, 37,2 la sută din cei 3.300 de elevi care au susţinut examenul de bacalaureat au contestat rezultatele.
Printre contestatari se numără atât elevii care au picat examenul de bacalaureat, cât şi cei care au fost declaraţi admişi, dar doresc să obţină o notă mai mare.
Craiova: Peste 2.000 de contestaţii au fost depuse de elevii doljeni
Peste 2.000 de contestaţii au fost înregistrate, luni, la centrul de examen din judeţul Dolj, în condiţiile în care peste 4.000 de liceeni au picat bacalaureatul, cei mai mulţi dintre ei la proba de matematică, a declarat, luni, inspectorul şcolar Cerasela Cremene.
Potrivit sursei citate, în judeţul Dolj au picat examenul de bacalaureat 4.078 de elevi, din cei 7.221 înscrişi la probele naţionale.
"Încă nu am finalizat acţiunea de centralizare, dar pot spune că au fost depuse 2.200 de contestaţii. Sunt mai multe contestaţii depuse, însă este normal având în vedere că procentul de promovabilitate la bacalaureat este mai mic decât anul trecut, deci mai mulţi elevi picaţi, a declarat corespondentului MEDIAFAX inspectorul şcolar Cerasela Cremene de la ISJ Dolj.
Conform aceleiaşi surse, matematica şi fizica sunt materiile care au creat cele mai multe probleme elevilor doljeni.
"La matematică promovabilitatea este de 42 la sută, în timp ce la fizică este de 41,78 la sută. Cei care doreau să conteste nota primită, au avut posibilitatea s-o facă azi (luni - n. r.), până la ora 12.00, a mai spus inspectorul şcolar Cerasela Cremene.
Timiş: Peste 2.100 de contestaţii au fost depuse de candidaţi
Un număr de 2.144 de contestaţii la examenul de bacalaureat au fost depuse în judeţul Timiş, cele mai multe fiind la disciplinele matematică şi limba şi literatura română.
Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Marin Popescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că 2.144 de contestaţii au fost depuse de elevii care au susţinut examenul de bacalaureat şi care nu au obţinut note de trecere sau nu au fost mulţumiţi de nota obţinută.
Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii, 702, se înregistrează la matematică, în timp ce alte 662 de contestaţii sunt la limba şi literatura română.
Giurgiu: 577 de elevi au depus contestaţii
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu a încheiat, luni seară, centralizarea contestaţiilor depuse de către elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat, 577 dintre aceştia solicitând reevaluarea lucrărilor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Giurgiu, profesor Georgeta Stănescu, din cei 1001 de elevi respinşi la examenul de bacalaureat, 577 au depus contestaţii.
"Au fost depuse 577 de contestaţii de către elevii respinşi, sunt practic 1001 elevi respinşi, în condiţiile în care 638 din cei 1.639 au promovat bacalaureatul. Reverificarea lucrărilor va avea loc într-un centru de examinare din alt judeţ", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu.
Ialomiţa: Un număr de 951 de contestaţii au fost depuse de candidaţi
Un număr de 951 de contestaţii la examenul de bacalaureat au fost depuse în judeţul Ialomiţa, cele mai multe fiind la disciplinele matematică şi limba şi literatura română.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Ialomiţa, 1.444 de elevi din judeţ nu au promovat examenul de bacalaureat.
"Au fost 1.444 de elevi respinşi la bacalaureat, iar la centralizarea contestaţiilor depuse în centrele de examinare s-au numărat 951 de contestaţii. Lucrările respective vor fi trimise în condiţii de siguranţă la un centru de examinare din alt judeţ şi, începând cu ora 8.00, mâine dimineaţă (n.r. - marţi), acestea încep să fie verificate. Pot să vă spun că cele mai multe contestaţii sunt la matematică, urmate de disciplina limba şi literatura română", a declarat inspectorul general şcolar al ISJ Ialomiţa, profesor Ilie Stavăr.
Peste 1.700 de contestaţii au fost depuse în Braşov
Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Braşov, Dorel Agache, în judeţ s-au înregistrat 1.729 de contestaţii până luni, la ora 12.00, când a expirat termenul de depunere.
"Cele mai multe contestaţii s-au depus la examenul de limba română, după care urmează cele de la matematică, biologie şi geografie. Au fost cu aproximativ 300 de contestaţii mai multe decât anul trecut, ceea ce era de aşteptat", a spus Agache.
Harghita: Peste 1.200 de contestaţii au fost depuse de candidaţi
Potrivit statisticii postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita, în cursul zilei de luni au fost depuse 1.290 de contestaţii, 501 (38,84 la sută) dintre elevi solicitând recorectarea lucrărilor la limba şi literatura română.
La proba de matematică au fost depuse 281 (21,78 la sută) de contestaţii, la limba şi literatura maghiară 215 (16,66 la sută), alte 107 (8,29 la sută) de contestaţii fiind înregistrate la disciplina biologia vegetală şi animală.
Lucrările la proba de fizică au fost contestate de 57 de elevi, reprezentând mai mult de o treime din totalul celor care au optat pentru această disciplină de examen.
Au mai fost depuse contestaţii la probele de geografie (49), anatomia şi fiziologia umană (31), istorie (16), chimie anorganică (14) , informatică (12) şi chimie organică (7).
Alba: Peste 1.300 de contestaţii au fost depuse
Un număr de 1.317 contestaţii au fost depuse, luni, în judeţul Alba, de candidaţii la examenul de bacalaureat, cele mai multe fiind la disciplinele matematică şi limba şi literatura română.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, în urma examenului de bacalaureat au fost depuse, luni, 1.317 contestaţii, cele mai multe dintre ele vizând notele obţinute la matematică şi la limba şi literatura română.
Toate lucrările contestate au fost adunate la centrul de examen din cadrul Colegiului Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia de unde vor fi trimise pentru a fi recorectate la Cluj-Napoca.
Reprezentanţii ISJ Alba susţin că numărul de contestaţii înregistrate în acest an la bacalaureat este un "record".
Buzău:Peste 1.500 de contestaţii au fost depuse în centrele de examene
Peste 1.500 de contestaţii au fost depuse, luni, în centrele de examene din judeţul Buzău, cele mai multe nemulţumiri venind din partea unor elevi care au reclamat notele primite la limba română.
Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Buzău, în total, luni, au fost depuse 1.576 de contestaţii, unii dintre absolvenţii de liceu depunând chiar mai multe contestaţii la materii diferite.
Conform sursei citate, la Buzău, cele mai multe contestaţii au fost depuse pentru lucrările la limba română, circa 500, în timp ce 475 au fost depuse de elevii nemulţumiţi de notele la matematică. La biologie, au depus contestaţie 247 de elevi, în timp ce la istorie 120.
Argeş: Aproape 2.500 de contestaţii au fost depuse
Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, profesorul Gabriel Bratu, centrele de examinare au fost depuse 2.489 de contestaţii, din care 832 la limba şi literatura română şi 822 la matematică.
"Sunt depuse aproape 2.500 de contestaţii, multe dintre ele depuse de către elevii respinşi de la cele patru unităţi şcolare din Argeş unde toţi elevii au fost respinşi, şi anume Grupul Şcolar din oraşul Ştefăneşti, unde toţi cei 77 de candidaţi au fost respinşi, Grupul Şcolar din comuna Stâlpeni, unde toţi cei o sută de absolvenţi ai clasei a XII-a au picat bacalaureatul, Grupul Şcolar Agricol Costeşti, unde cei 110 elevi au fost respinşi şi Liceul Tehnic de Protecţie a Mediului din Piteşti, o unitate de învăţământ particulară, unde toţi cei 21 de înscrişi au picat bacalaureatul. Sunt 2.489 contestaţii, cele mai multe - 832 - la limba şi literatura română şi matematică - 822", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, profesorul Gabriel Bratu.
Dâmboviţa: Peste 1.200 de contestaţii depuse
"Au fost depuse 1.220 de contestaţii, iar din datele centralizate de către noi de la centrele de examinare rezultă că cele mai multe sunt la matematică, urmate de limba şi literatură romană. Vom trimite lucrările în centrul de examinare stabilit pentru o nouă evaluare, iar rezultatele vor fi afişate în cursul zilei de vineri", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Dâmboviţa, prof Elena Manolescu.
În Dâmboviţa, toţi cei 124 de elevi ai Grupului Şcolar Auto din Târgovişte absolvenţi ai clasei a XII-a nu au promovat examenul de bacalaureat, iar la Colegiul de Artă "Bălaşa Doamna" din acelaşi oraş s-a înregistrat cel mai mare procent de promovabilitate din judeţul Dâmboviţa - 94.
Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, rezultatele pe ansamblu din această sesiune de bacalaureat sunt considerate "un real insucces".
"Judeţul Dâmboviţa a înregistrat promovabilitate de 35 la sută faţă de 53 la sută, cât a fost în sesiunea de vară din 2010. Pe noi, şi pe mine personal, ca inspector general şi ca profesor, nu mă bucură deloc, este un real insucces la care am contribuit toţi: elevi, profesori şi părinţi. Rămâne să ne trezim mâine şi să vedem măsurile care trebuie luate pentru îmbunătăţirea situaţiei. Există şi un caz de nepromovabilitate de sută la sută, toţi cei 124 de elevi ai Grupului Şcolar Auto din Târgovişte au picat bacalaureatul. Niciunul nu a promovat şi este adevărat că această unitate şcolară a avut un procentaj mic şi anul trecut, deşi a fost monitorizată permanent. Avem şi câteva grupuri şcolare din Băleni, Găeşti, Pucioasa şi Târgovişte, unde din cei aproximativ câte o sută de candidaţi nu au promovat decât câte şapte sau opt. Este o problemă pe care aş vrea să o aduc spre analiză tuturor, şi anume faptul că acum patru ani aceşti elevi au intrat la liceu cu un procent de 86. Ce s-a întâmplat cu ei în patru ani? Aceasta este marea întrebare pe care trebuie să ne-o punem toţi. Nu trebuie să victimizam pe nimeni, să nu dăm vină pe nimeni şi trebuie să recunoaştem că în acest moment acesta este adevărul. Este un real insucces", a mai declarat Elena Manolescu.
Manolescu a mai precizat că există şi situaţii pozitive, fiind cinci elevi care au luat media 10 la bacalaureat.
Constanţa: Aproape 3.000 de contestaţii depuse
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, cele mai multe contestaţii - 960 - au fost depuse la limba şi literatura română, 846 la matematică T2, 362 la biologie, 305 la fizică, 126 la anatomie, 103 la matematică T1, 91 la geografie.
În judeţul Constanţa, 4.335 de elevi au promovat bacalaureatul, iar dintre aceştia au luat medii între 7.00 şi 7.99 un număr de 1.388, apoi urmează cei cu medii între 6.00 şi 6.99 - 1284 şi 1.187 de elevi au avut medii între 8.00 şi 8.99. De asemenea, 475 de elevi au luat medii între 9.00 şi 9.99, iar o singură medie de 10 a primit o elevă de la Liceul Teoretic Callatis din Mangalia.
Din cei 7.736 de elevi înscrişi la bacalaureat în judeţul Constanţa, 7.533 au fost prezenţi, iar dintre aceştia 35 au fost eliminaţi. Totodată, 3.163 de elevi au fost respinşi, dintre care 2.652 cu medii sub 5.00.
Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Constanţa a fost de aproape 58 la sută, în scădere faţă de anul trecut când a fost înregistrat un procent de 79.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO