- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.07.2014, 12:00)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BACALAUREAT 2014: Subiecte şi bareme pentru proba la alegere, pe edu.ro
Candidaţii la bacalaureat au susţinut vineri ultima probă scrisă, testul fiind susţinut la fizică, chimie, biologie sau informatică de către elevii care au absolvit un liceu cu profil real şi la geografie, filosofie, logică, economice, psihologie sau sociologie de către cei de la profilul umanist.
Urmărește
8304 afișări
BACALAUREAT 2014 (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)
Testele scrise de la BACALAUREAT 2014 au început luni, cu proba de limba şi literatura română, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte - unul pentru absolvenţii profilului real şi un altul pentru cei de la uman.
Subiectele BAC 2014 şi baremele de corectare BAC 2014 sunt publicate edu.ro
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
SUBIECTE BACALAUREAT 2014 GEOGRAFIE, publicate de Gândul
Subiecte Bacalaureat 2014 Anatomie:
Subiecte Bacalaureat 2014 Biologie vegetală şi animală:
Subiecte Sociologie:
Subiecte Sociologie:
Mediafax.ro va publica SUBIECTE BAC FIZICĂ, SUBIECTE BAC CHIMIE, SUBIECTE BAC INFORMATICĂ, SUBIECTE BAC GEORGRAFIE, SUBIECTE BAC BIOLOGIE, SUBIECTE BAC FILOSOFIE, SUBIECTE BAC LOGICĂ, SUBIECTE BAC ECONOMIE, SUBIECTE BAC PSIHOLOGIE, SUBIECTE BAC SOCIOLOGIE.
Marţi a avut loc proba scrisă de limba şi literatura maternă, iar miercuri candidaţii au susţinut proba obligatorie a profilului, respectiv matematică pentru cei care au absolvit un liceu cu profil real şi istorie pentru cei de la profilul umanist.
Citeşte şi:
BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la istorie
Pentru ultima probă a examenului de bacalaureat, candidaţii au putut opta, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe: fizică, chimie, biologie sau informatică - pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională; geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie - pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională.
Rezultate BAC 2014 vor fi afişate în 7 iulie, până în ora 12.00. În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12.00 şi 16.00), care vor fi soluţionate în perioada 8 - 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate la 11 iulie.
Examenul se desfăşoară în 527 de centre de examinare.
Bacaluareatul 2014 a început la 10 iunie, primele probe fiind cele orale: limba română (10-12 iunie), limba maternă (11-13 iunie), evaluarea competenţelor digitale (16-20 iunie) şi limbă străină (23-27 iunie).
La probele orale, elevii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Însă candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse, nu au putut participa la probele scrise, întrucât s-a considerat că nu au susţinut probele orale.
Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Anul trecut, la sesiunea iunie - iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestaţiilor. Potrivit aceloraşi rezultate, au promovat bacalaureatul 62 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a din promoţia 2012 - 2013 şi 30,6 la sută din absolvenţii promoţiilor anterioare.
După soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea la nivel naţional a crescut cu un procent, la 56,4%, 63,1 la sută dintre absolvenţii promoţiei 2012 - 2013 şi 31,7 la sută dintre absolvenţii promoţiilor anterioare promovând examenul.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la istorie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe