- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.02.2013, 16:25)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BACALAUREAT CU TAXĂ: Candidaţii care au susţinut de două ori examenul fără a promova nicio probă vor plăti
Candidaţii care au susţinut de două ori bacalaureatul şi nu au promovat nicio probă plătesc 230 de lei dacă se vor înscrie pentru o nouă sesiune, iar dacă au fost respinşi la una sau mai multe probe vor achita doar contravaloarea acestora, suma fiind stabilită de către inspectoratele şcolare.
Urmărește
18337 afișări
BACALAUREAT CU TAXĂ: Candidaţii care au susţinut de două ori examenul fără a promova nicio probă vor plăti (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)
Ministerul Educaţiei a stabilit suma pe care trebuie să o plătească acei candidaţi care nu au promovat nicio probă a bacalaureatului şi care au susţinut de două ori acest examen.
Potrivit metodologiei, candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat fără taxă de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe, care se stabilesc anual, pâna la data de 1 martie, de către Ministerul Educaţiei.
Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate anterior.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
Ministerul Educaţiei a anunţat că şi pentru 2013 taxa pentru cei care nu au promovat nicio probă a bacalaureatului la două sesiuni va fi 230 de lei.
Dacă tinerii vor avea de susţinut pentru a treia oară în intervalul 2003-2013 una sau mai multe probe nepromovate vor achita o taxă stabilită de către inspectoratul şcolar, în funcţie de disciplină.
Prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 are loc în perioada iunie - iulie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 27-31 mai.
Examenul de bacalaureat va începe în 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română şi în 2 iulie - la Limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.
A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.
În 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-21 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 20-21 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 22-23 august - evaluarea competenţelor digitale.
Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată în 27 august de Limba şi literatura maternă, 28 august - proba obligatorie a profilului şi 30 august - proba la alegere a profilului şi specializării.
Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe