Bacteriile din spital, băgate sub preş. Medic infecţionist: „Nu vom putea şti câţi pacienţi cu COVID-19 aveau şi infecţii luate din spital”

  • Spitalele din ţară au raportat în primele 3 luni ale acestui an circa 3.500 de infecţii intraspitaliceşti
  • Conform datelor publicate de INSP, spitalele din Capitală încă nu au raportat numărul acestor infecţii
  • Cele mai multe infecţii au apărut pe secţiile de chirurgie şi ATI
  • Medicul Andrei Rogoz: Nu vom putea afla câţi pacienţi care au decedat cu Covid 19 aveau şi infecţii luate din spital
Urmărește
2722 afișări
Imaginea articolului Bacteriile din spital, băgate sub preş. Medic infecţionist: „Nu vom putea şti câţi pacienţi cu COVID-19 aveau şi infecţii luate din spital”

Bacteriile din spital, băgate sub preş. Medic infecţionist: „Nu vom putea şti câţi pacienţi cu COVID-19 aveau şi infecţii luate din spital”

Spitalele din ţară „colcăie” de microbi. Asta o spun chiar medicii. 

Dacă spitalele bucureştene nu au raportat infecţii intraspitaliceşti în acest an, pentru că şi-au concentrat activitatea pe cazurile de COVID-19, au făcut-o totuşi toate spitalele din ţară. Astfel, în primele 3 luni ale acestui an în unităţile sanitare din 41 de judeţe au fost raportate aproape 3500 de infecţii intraspitaliceşti. Cele mai multe dintre ele au apărut pe secţiile de ATI şi de chirurgie. 

  • „Nu cred că vom putea afla vreodată câte infecţii nosocomiale au fost la pacienţii care au decedat cu COVID-19!” Asta îţi spune medicul infecţionist Andrei Rogoz, care a studiat cifrele din ultimii ani. Expertul îţi explică faptul că în România infecţiile raportate oficial de spitale sunt puţine şi nu reflectă realitatea. Asta în caz că există aceste raportări. Îţi spun asta pentru că nici anul trecut, şi nici acum, în timpul epidemiei,  spitalele bucureştene nu au mai raportat infecţii nosocomiale, de parcă bacteriile ar fi dispărut din saloane şi lucrează de acasă.

 

  • Noi am plecat de la nişte valori infime raportate oficial, 0, 2%, înainte de Colectiv şi de scandalul care a mai readus în atenţia publicului această noţiune de infecţie nosocomială, după aceea s-a înregistrat o creştere până la 0.5%. O rată obişnuită raportată este de 5%! Microbi de spital contactaţi, foarte rezistenţi, pe parcursul unei internări, acele raportări nu s-au îmbunătăţit”, mai spune specialistul.

Din păcate, specialiştii din Sănătate nu au o statistică oficială care să arate câţi oameni mor din cauza complicaţiilor date de bacteriile luate din spital. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici