Bani de la Guvern pentru stingerea incendiului de pe amplasamentul depozitului de deşeuri Măldăreşti

Guvernul a alocat joi, printr-o hotărâre, suma de 1,2 milioane lei bugetului local al comunei Măldăreşti, judeţul Vâlcea, pentru continuarea activităţilor de stingere a incendiului de pe amplasamentul depozitului de deşeuri din localitate.

Urmărește
116 afișări
Imaginea articolului Bani de la Guvern pentru stingerea incendiului de pe amplasamentul depozitului de deşeuri Măldăreşti

Bani de la Guvern pentru stingerea incendiului de pe amplasamentul depozitului de deşeuri Măldăreşti

Potrivit Executivului, suma va fi asigurată din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2017.

Activităţile de stingere a incendiului presupun acoperirea cu pământ a zonelor incendiate, coroborate cu lucrări specifice de eliminare a gazelor ce întreţin arderea.

Depozitul de deşeuri de la Măldăreşti a fost administrat de SC Sacomet SA Horezu, în baza unei autorizaţii emise în 2013, şi care a avut termen de sistare a activităţii data de 16 iulie.

Începând cu data de 16 iulie 2017, depozitul a fost închis, fără ca administratorul acestuia să-şi îndeplinească obligaţia de a notifica Agenţia pentru Protecţia Mediului cu privire la încetarea activităţii.

Ulterior, la acest depozit s-au produs mai multe incendii, care au generat fum persistent care s-a împrăştiat pe o distanţă de circa 20 km afectand populaţia din localităţile învecinate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici