Bănicioiu: Anul viitor vor începe procedurile la licitaţia pentru Spitalul regional de Urgenţă Cluj

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că de la începutul anului viitor vor începe procedurile de licitaţie privind construirea Spitalului regional de Urgenţă Cluj şi a cerut o mai mare implicare a autorităţilor locale, care au pus la dispoziţie terenul pentru acest proiect.

Urmărește
391 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Anul viitor vor începe procedurile la licitaţia pentru Spitalul regional de Urgenţă Cluj

Bănicioiu: Anul viitor vor începe procedurile la licitaţia pentru Spitalul regional de Urgenţă Cluj (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Întrebat, luni, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, care este situaţia proiectului Spitalului regional de Urgenţă Cluj, Nicolae Bănicioiu a spus că în sfârşit acest proiect se va face, ”pentru că deja a fost trecut în acordul de parteneriat, a fost negociat, este prevăzut”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În sfârşit, Spitalul regional de Urgenţă se va face la Cluj, pentru că deja a fost trecut în acordul de parteneriat, a fost negociat, este prevăzut. De la începutul anului viitor se vor demara procedurile pentru licitaţie. Vor fi lucrări de construcţie, va fi o construcţie nouă, vor fi amenajări, echipamente, actualizarea studiului de fezabilitate. Locaţia este oferită de autorităţile locale, dar îmi doresc o implicare mai activă din partea acestora, pentru că a făcut mai mult Bucureştiul decât au făcut ele. Au întârziat foarte mult lucrurile, de şapte - opt ani tot auzim că se va face un spital regional la Cluj. La anul încep lucrările la acest spital”, a spus Bănicioiu.

Proiectul construirii Spitalului regional de Urgenţă la Cluj a fost vehiculat în mandatul de preşedinte al CJ Cluj al liberalului Marius Nicoară, începând din 2004, noua unitate medical urmând să deservească judeţele din regiunea de nord-vest.

CJ Cluj a identificat un teren pentru acest spital în zona Câmpeneşti, aparţinând comunei Apahida, situată în estul municipiului Cluj-Napoca, dar proiectul nu a fost prins la finanţare din partea Guvernului, valoarea fiind estimată la 150 de milioane de euro.

După 2008, cînd s-a schimbat conducerea CJ Cluj, noul preşedinte al instituţiei, Alin Tişe (PDL), a schimbat şi amplasamentul spitalului pe raza comunei Floreşti, situată în vestul municipiului Cluj-Napoca, pe un teren de peste 14 hectare, dar lipsa finanţării guvernamentale a oprit şi de această dată începerea construirii Spitalului Regional de Urgenţă.

Prezent la Cluj în luna mai, premierul Victor Ponta a dat asigurări că proiectul Spitalului regional de Urgenţă este unul “prioritar” pentru Guvern, alături de cele din Iaşi şi Craiova.

"În septembrie, probabil, avem disponibili banii şi pornim procedurile de licitaţie şi apoi de execuţie”, spunea premierul.

Preţul de pornire la licitaţia internaţională care va fi organizată este de circa 200 de milioane de euro, viitorul Spital Regional de Urgenţă Cluj urmând să aibă 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi să dispună de un heliport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici