- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.11.2015, 17:56)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bănicioiu: Doar pacienţii stabilizaţi pot fi transferaţi
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a precizat că numai pacienţii stabilizaţi pot fi transferaţi în străinătate, adăugând că, în acest fel, mai este luată din presiunea de pe medicii de la Bucureşti.
Urmărește
137 afișări
Bănicioiu: Doar pacienţii stabilizaţi pot fi transferaţi
Ministrul Sănătăţii a declarat, vineri, la Ambasada Franţei, că nu ministerul stabileşte numărul de pacienţi şi nici care sunt pacienţii care sunt transeferabili, aceste lucruri fiind stabilite de către echipele medicale şi, în principal, de echipele medicale străine, din ţările care preiau aceşti pacienţi.
"De ce azi? a fost una din întrebări. Pentru că nu pot fi transferaţi decât pacienţii stabilizaţi, ceea ce vă spuneau domnii profesori şi medici străini. Deci în primul rând trebuie să ne asigurăm că pacienţii se stabilezează, că evoluţia lor este liniară şi că nu le punem viaţa în pericol. Deci dincolo de neliniştea tuturor, a oricui care are întrebări şi vrea să afle acest lucru, spunem din start că nu ţinem cont decât de expertiza medicală şi aşa şi trebuie făcut. Nu e pentru că nu am vrut noi sau nu vrem noi, ci doar expertiza medicală contează în astfel de situaţii. Ei au trebuit să fie stabilizaţi", a explicat ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Bănicioiu a mai spus că medicii s-au descurcat extraordinar de bine, iar transferul unor pacienţi în străinătate ar fi util şi pentru că este nevoie "să fie decompensată presiunea sub care lucrează de şapte zile medicii români".
"Vorbim de şapte zile care au fost foarte aglomerate, cu echipe care s-au rotit. Vorbesc de fiecare pacient în parte, echipe foarte mari. Un număr atât de mare de pacienţi, noi am vorbit de 90 de pacienţi critici şi gravi, înseamnă o situaţie deosebită pentru orice ţară din Europa, de aceea şi partea de transfer este o procedură foarte complicată, deoarece nu sunt atâtea locuri în Europa pentru un număr atât de mare", a mai spus Bănicioiu.
Întrebat dacă familiile victimelor pot solicita formularul european pentru decontarea tratamentului în străinătate, ministrul a spus că da, însă a subliniat că transferul se face numai cu permisiunea şi la recomandarea medicilor.
"Nu există excepţii, dar toate lucrurile acestea se pot face numai în baza permisiunii şi acceptului medicilor şi recomandării lor", a spus ministrul.
Întrebat dacă medicii străini au oferit ajutor sau dacă s-a apelat la ei, Nicolae Bănicioiu a precizat că el însuşi, dar şi Raed Arafat, precum şi doctorii, încă din primele momente, au sunat la toţi omologii cu care aveau relaţii şi au fost contactate ambasadele.
"De aceea vedeţi aceste procese în desfăşurare şi aceste conferinţe de presă. De exemplu, cea la care aţi participat azi este în urma unui astfel de apel şi nu este singura. Şi dacă tot m-aţi întrebat, eu am venit aici de la o întâlnire cu ambasadorul Marii Britanii cu care discutam acelaşi lucru, deja s-a concretizat acel lucru. Avem o echipă britanică de câteva zile în Bucureşti şi explorăm şi acolo posibilitatea extinderii acestui ajutor. Fiecare ţară are un număr limitat de astfel de posibilităţi pentru a primi astfel de pacienţi. Noi, în fiecare moment al zilei, am contactat ambasade străine şi nu numai, şi echipe medicale străine", a mai spus Bănicioiu.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Doi pacienţi răniţi în incendiul din Colectiv şi internaţi la Spitalul SRI, transferaţi în Olanda
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe