- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.09.2014, 14:07)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bănicioiu: În weekend a fost o suspiciune de Ebola, aceasta fiind infirmată în urma testelor
Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat că în weekend a fost o nouă suspiciune de Ebola, în cazul unei persoane care a venit din Ghana, însă aceasta a fost infirmată, precizând că nu mai este necesar să fie trimise probele în Germania, pentru că acum poate şi Institutul "M. Balş" să facă testele.
Urmărește
277 afișări
Nicolae Bănicioiu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", profesorul Adrian Streinu Cercel, a precizat că în unitatea sanitară au fost făcute, în cazul persoanei suspectate, atât testul pentru Ebola, cât şi pentru malarie, iar rezultatele au infirmat suspiciunile.
"Este vorba despre un adult care a venit din Ghana. A fost internat la un spital din Capitală, s-a ridicat alerta, s-a instituit carantină. Testele care au fost realizate la Institutul «Matei Balş», atât pentru Ebola, cât şi pentru malarie, au infirmat suspiciunile", a spus profesorul Adrian Streinu Cercel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Wizz Air, rută nouă spre Chişinău şi mai multe zboruri din România
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
-
Canada, bogată în zăcăminte de uraniu, ar putea deveni o „superputere” nucleară
Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu vor mai fi trimise în Germania testele în cazul suspiciunilor de Ebola, pentru că pot fi făcute la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
"De acum nu vom mai trimite probe în Germania pentru confirmarea diagnosticului de Ebola, testele vor fi realizate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Capitală", a spus NiNicolae Bănicioiucare a participat, împreună cu primarul general SoSorin Oprescula lansarea testării voluntare pentru infecţia cu Hepatită C, pentru înregistrarea datelor în Registru Naţional al Infecţiilor determinate de Virusurile Hepatitice elaborat de Institutul "Matei Balş" .
Profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat că până acum nu puteau fi făcute testele pentru Ebola la Institutul "Matei Balş" pentru că nu existau chiturile necesare.
"Acum putem face şi noi teste. Avem tot ceea ce este nevoie", a mai spus Streinu Cercel.
Un alt caz în care s-a suspectat o infectare cu virusul Ebola a fost în luna august. Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Ploieşti, care se întorsese în iulie din Nigeria, unde lucra ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja, a fost atunci internat cu suspiciune de Ebola. În urma testelor de laborator a fost infirmată suspiciunea de Ebola şi s-a stabilit că acesta avea malarie.
Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România, astfel că bărbatul a fost internat mai întâi în această unitate, iar după ce s-a stabilit că are malarie, a fost transferat la Spitalul "Victor Babeş".
Peste 20.000 de oameni riscă să fie infectaţi cu Ebola până în noiembrie dacă nu vor fi consolidate măsurile antiepidemice în statele vest-africane, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Conform celui mai recent bilanţ anunţat de OMS, epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a peste 2.800 de persoane în vestul Africii în cursul acestui an.
Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: REPORTAJ - Voluntar român în Africa: Populaţia e fără apărare în faţa Ebola. Nu există sistem sanitar. Oamenii nici nu-şi permit să ia în serios ameninţarea - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe