- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.09.2014, 15:19)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bănicioiu: Programul de fertilizare in vitro va fi reluat. A fost rău că s-a întrerupt după 2011
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat sâmbătă că programul de fertilizare in vitro va fi reluat, probabil din 2015, precizând că "a fost rău că s-a întrerupt" după 2011, pentru că este un program bun, dar trebuie stabilite mai atent criteriile de selecţie a clinicilor şi cuplurilor.
Urmărește
236 afișări
Bănicioiu: Programul de fertilizare in vitro va fi reluat. A fost rău că s-a întrerupt după 2011 (Shutterstock)
"Undeva după 2011, după foarte multe timp şi aşteptări, a fost lansat un astfel de program, pe care predecesorul meu nu a mai simţit să îl continue, dar pe care sper ca din anul 2015 să îl cuprindem în buget şi va putea fi redeschis", a spus ministrul Nicolae Bănicioiu, la lansarea primului program de e-learning pe teme de infertilitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Ministrul Sănătăţii a precizat că, în anul 2011, programul de fertilizare în vitro a avut o rată foarte mică de reuşită, respectiv după 1.129 de proceduri de fertilizare s-au născut doar 197 de copii.
"Este bine că îl vom redeschide, dar trebuie să fim atenţi, pentru ca banii pe care îi alocăm, o sumă considerabilă, să aibă efectele scontate şi să ajungă la acele persoane care au nevoie de el şi care merită. Cifrele din 2011 trebuie îmbunătăţite, şi asta se poate face doar printr-un management foarte bun", a spus Bănicioiu.
Ministrul Sănătăţii a precizat că trebuie stabilite mult mai atent criteriile de selectare a clinicilor şi a cuplurilor. El a precizat că statul va finanţa dosarele care vor fi depuse de către cupluri, iar aceste dosare vor fi aprobate doar după o verificare temeinică de către Comisia de Specialitate, pentru că Ministerul Sănătăţii nu are cum să se substituie acesteia.
Bănicioiu a mai arătat că această Comisie are datoria să fie atentă la modalitatea de selecţie a dosarelor care vor intra în programul de fertilizare, precizând că Ministerul Sănătăţii va avea doar sarcina de a asigura finanţarea.
Ministerul Sănătăţii a lansat în 2011, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar. Bugetul programului a fost de patru milioane de lei, Ministerul Sănătăţii susţinând financiar o singură procedură de fertilizare in vitro pentru fiecare cuplu, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară, recoltarea spermei şi procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar) şi 1.230 de lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe