Bărbatul acuzat că a înjunghiat o fetiţă într-o piaţă din centrul Londrei este român

Bărbatul acuzat că a înjunghiat o fetiţă într-o piaţă din centrul Londrei este român, transmite MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Urmărește
4122 afișări
Imaginea articolului Bărbatul acuzat că a înjunghiat o fetiţă într-o piaţă din centrul Londrei este român

Bărbatul acuzat că a înjunghiat o fetiţă într-o piaţă din centrul Londrei este român

„Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autorităţile britanice de poliţie cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square şi la reţinerea unei persoane. Ca urmare a demersurilor efectuate în regim de urgenţă prin intermediul biroului ataşatului pentru afaceri interne al Ambasadei României în Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă faptul că persoana reţinută de autorităţile britanice este cetăţean român. MAE, prin misiunea diplomatică şi Consultul General al României la Londra menţine legătura cu autorităţile britanice privind acest caz şi va urma procedurile consulare specifice. De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, nu au fost recepţionate alte solicitări în legătură cu acest caz”, transmite MAE ca răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

SkyNews anunţă că numele bărbatului este Ioan Pintaru şi are 32 de ani.

Pintaru a fost arestat preventiv şi va apărea la Tribunalul de Magistraţi din Westminster, probabil, marţi.

O fată de 11 ani şi o femeie de 34 de ani au fost înjunghiate în Piaţa Leicester din Londra. Victimele au supravieţuit şi au fost duse la spital.

Victimele au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi apoi au fost transportate la un spital din Londra, potrivit Sky News.

Piaţa şi zona înconjurătoare au aproximativ 2,5 milioane de vizitatori în fiecare săptămână şi găzduiesc magazine, teatre, cinematografe şi restaurante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici