- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.03.2014, 10:15)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu, avocaţilor: Dacă mă uit la justiţia din 2000 şi cea din 2014, puteţi fi mândri de progres
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Congresul Avocaţilor din România, că, uitându-se la justiţia din 2000 şi cea din 2014, atât avocaţii cât şi judecătorii şi procurorii pot fi mândri de progresele înregistrate de justiţia română.
Urmărește
295 afișări
Băsescu, avocaţilor: Dacă mă uit la justiţia din 2000 şi cea din 2014, puteţi fi mândri de progres (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Şeful statului a afirmat că orice stat poate avea legi moderne, şi România este un astfel de stat, chiar dacă mai sunt şi confuzii în unele legi, dar, "atât timp cât nu există pilonul justiţiei, solid şi credibil, pentru a veghea la aplicarea legii şi a sancţiona neaplicarea legii, statul nu este unul solid".
Traian Băsescu a mai spus că actul de justiţie nu poate să se limiteze doar la judecător, procuror sau avocat, ci merge mai departe, în partea de execuţie, la notar, executor judectătoresc, consilierul juridic, iar toţi, la un loc, trebuie să se înscrie într-o limită a deontologiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Toţi trebuie să aplice legea, sau să aplice hotărârile judectoreşti, dând dovadă de bună credinţă şi cu o deontologie profesională nealterată. pentru că avem şi acte de justiţie afectate de necorectitudinea notarului, de incorectitudinea executorului judecătoresc sau de neprezentarea în procese a consilierului juridic al primăriei, într-un proces de proprietate", a afirmat Traian Băsescu.
Şeful statului a ţinut să menţioneze că, indiscutabil, dacă se uită la justiţia din 2000 şi cea din 2014, toţi, avocaţi, judecători şi procurori, pot fi mândri de progresele pe care le-a înregistrat actul de justiţie în România.
Băsescu a ţinut să arate că, în calitate de şef al statului, a avut reţineri şi poate puţină neîncredere legată de pregătirea sistemului pentru intrarea în vigoare a noilor Coduri penale.
"Iată că şi dumneavoastră, avocaţii şi judecătorii şi procurorii, aţi avut capacitatea să vă pregătiţi pentru acest moment", a spus preşedintele, amintind îngrijorările pe care le-a avut în ultima şedinţă a CSM.
"Am întrebat «Sunteţi pregătiţi?» (...) Opinia CSM a fost: «Domnule preşedinte, niciodată nu o să fim 100% pregătiţi, dar dacă nu le dăm drumul, tot acolo o să fim şi peste un an». Iată că au avut dreptate, şi intrarea în vigoare a noilor coduri a fost, spun eu, un succes, chiar dacă Poliţia nu are încă brăţările să urmărească prin satelit pe cei arestaţi la domiciliu", a spus şeful statului.
Preşedintele a glumit pe această temă, spunând că a văzut faze "spectaculoase" de arest la domiciliu, în care oameni pur şi simplu muncesc pe lângă casă.
”Păi, orice femeie s-ar bucura să aibă bărbatul mai mult pe-acasă, făcând treabă în curte", a glumit şeful statului.
"Cred că lucrurile sunt într-o direcţie bună, din punctul de vedere al justiţiei", a mai spus preşedintele Traian Băsescu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe