- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bază de tratament inaugurată la 7 ani de la începerea lucrărilor. Cât a costat investiţia
O bază de tratament a fost inaugurată, luni, la Vâlcele, judeţul Covasna, după şapte ani de la începerea lucrărilor, valoarea investiţiei depăşind 3,3 milioane de lei.
Bază de tratament inaugurată la 7 ani de la începerea lucrărilor. Cât a costat investiţia (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)
Deschiderea centrului de tratament din Vâlcele, judeţul Covasna, a avut loc luni, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale.
În baza de tratament de la Vâlcele a fost construită o clădire de băi calde, a fost amenajat parcul şi aleile şi au fost înfiinţate locuri de parcare şi pavilioane de odihnă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că valoarea investiţiei depăşeşte 3,35 de milioane de lei, sumă din care 1,58 milioane de lei au fost asiguraţi din fonduri PHARE, peste 520.000 lei din fonduri guvernamentale, 602.000 lei a reprezentat cofinanţarea din bugetul local al comunei Vâlcele, iar CJ a alocat peste 630.000 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
-
Un cablu electric submarin care leagă Estonia şi Finlanda s-a defectat. Nu este exclus un sabotaj
Tamas Sandor a afirmat că "brand-ul judeţului Covasna şi al Ţinutului Secuiesc" ar putea deveni turismul balnear, iar scopul autorităţilor locale este de a dezvolta şi a moderniza infrastructura.
"Dacă avem un ţel bine definit şi dacă suntem consecvenţi, putem să ducem şi până la capăt acest proiect. Judeţul Covasna este bogat în ape minerale. Nu putem concura cu Austria sau Elveţia la pârtiile de schi, dar avem resurse naturale - în primul rând turismul balnear - la care putem să fim primii", a spus preşedintele CJ Covasna.
Lucrările de amenajare a bazei de tratament de la Vâlcele au început în 2007 şi fac parte din proiectul "Drumul Apelor Minerale", care vizează reabilitarea băilor tradiţionale de apă minerală aflate pe terenuri din domeniul public al judeţului Covasna şi reintroducerea acestora în circuitul turistic.
Prima bază modernizată a fost cea de la Hătuica, în 2010, din fonduri guvernamentale, iar prima "clacă de construit băi", formată din voluntari, a avut loc în vara anului 2011 la izvorul Sutei, aparţinând comunei Bodoc. Pe atunci, zona greu accesibilă a izvorului a fost transformată în doar zece zile, voluntarii realizând un loc de camping şi un bazin cu apă minerală. De asemenea, alte două băi tradiţionale din comuna Cernat au fost reabilitate, în 2012, tot cu ajutorul voluntarilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.