Belgia interzice utilizarea smartphone-urilor în şcolile de limbă franceză

Decizia care va intra în vigoare de luni a fost luată pentru a combate incidentele tot mai mari de hărţuire folosind smartphone-uri, afirmă autoritatea educaţională.

Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului Belgia interzice utilizarea smartphone-urilor în şcolile de limbă franceză

Belgia interzice utilizarea smartphone-urilor în şcolile de limbă franceză

Utilizarea smartphone-urilor de către elevii din şcolile primare şi gimnaziale din regiunile francofone ale Belgiei şi din capitala Bruxelles a fost interzisă, a anunţat joi presa locală.

Potrivit unei decizii luate de Reţeaua Educaţională Wallonia-Bruxelles (WBE), elevilor din clasele primare şi gimnaziale li se va interzice să aducă smartphone-uri cu ei începând cu anul universitar 2024-2025, care urmează să înceapă luni, în 373 de şcoli de limbă franceză.

Interdicţia va afecta 132.600 de copii. În regiunea vorbitoare de flamandă a ţării, se aşteaptă, de asemenea, ca guvernul să fie de acord cu o astfel de interdicţie.

Toate şcolile din Belgia au propriile reguli, unele interzicând toate dispozitivele electronice din incinta şcolii, în timp ce altele au fost mai flexibile.

WBE a anunţat că decizia a fost luată deoarece elevii îşi făceau imagini unii altora cu smartphone-uri şi le distribuiau pe platformele de socializare, ceea ce ducea la un număr tot mai mare de infracţiuni de hărţuire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici