Bilanţul de un an al primarului Robert Negoiţă: Reabilitarea termică a blocurilor şi amenajarea spaţiilor verzi

Programul de reabilitare termică a blocurilor, scutirea cetăţenilor de la plata taxei gunoiului menajer şi amenajarea spaţiilor verzi au fost menţionate marţi de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, în bilanţul de un an de la preluarea mandatului.

Urmărește
531 afișări
Imaginea articolului Bilanţul de un an al primarului Robert Negoiţă: Reabilitarea termică a blocurilor şi amenajarea spaţiilor verzi

Robert Negoiţă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Primarul sectorului 3 a precizat, încă de la începutul discursului pe această temă, că nu a vrut să aştepte patru ani pentru a-şi prezenta realizările, ci doreşte să facă asta după un an de mandat, deoarece "bilanţul urmăreşte să evalueze ceea ce am făcut şi, mai ales, ce trebuie să facem în continuare".

"În general, atunci când călătoreşti, sunt acele pietre kilometrice care îţi arată din când în când cât ai parcurs şi direcţia în care te-ai dus, câţi kilometri mai ai şi câţi ai parcurs", a argumentat Negoiţă.

Bilanţul edilului sectorului 3 a fost raportat la promisiunile electorale din 2012. Astfel, la capitolul reabilitării termice a blocurilor, Negoiţă a precizat că programul a fost şi va rămâne prioritatea administraţiei de sector în timpul mandatului său, în perioada 2012-3013 fiind deja reabilitate termic 162 de blocuri, iar în prezent sunt în curs de execuţie lucrări la alte 133.

Negoiţă a precizat că, la acest program, sectorul 3 este "campion pe Bucureşti", suma alocată pentru reabilitarea blocurilor în 2013 fiind de 235.104.080 de lei.

Un alt capitol amintit de edilul sectorului 3 în bilanţul său a fost scutirea cetăţenilor de la plata taxei gunoiului menajer. În acest sens, Negoiţă a arătat că prin eliminarea taxei pe gunoi menajer "peste 10 milioane de euro rămân în fiecare an în plus în buzunarele cetăţenilor din sectorul 3".

Al treilea capitol amintit de primarul sectorului 3 a fost îngrijirea şi amenajarea spaţiilor verzi. Potrivit lui Negoiţă, în privinţa amenajării spaţiilor verzi, banii alocaţi sunt "foarte puţini", iar cu aceştia trebuie amenajate şi păstrate spaţiile verzi din sector.

În acelaşi context, edilul sectorului 3 a amintit că în doar patru luni, respectiv două de toamnă şi două de primăvară, au fost plantaţi peste 4.000 de arbori, edilul arătând că îşi doreşte să concureze cu cel mai verde oraş al Europei, respectiv Hamburg.

Robert Negoiţă a mai amintit, printre realizările primului an de mandat, un program prin care doreşte să scadă infracţionalitatea în sectorul 3. În acest sens, el a precizat că, în conformitate cu datele pe care le are de la Poliţia Capitalei, infracţionalitatea a scăzut în 2013 faţă de anul trecut.

Edilul a vorbit şi despre proiectele culturale pe care le-a finalizat sau pe care le are în vedere pentru următorii ani, amintind printre altele Festivalul de Muzică Clasică din Parcul Colţea, Festivalul "Pepiniera de talente" şi Festivalul "In Memoriam Florian Pittiş".

La capitolul alte realizări, Negoiţă a trecut în bilanţul pentru primul an înfiinţarea Asociaţiei Primarilor de Sector şi a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Bucureşti 2020".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici