- Home
- Social
- BISTRIŢA, (17.09.2017, 19:23)
- Raluca Lazaroi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Bilanţ TRAGIC al furtunilor din ţară: Opt persoane au murit, ucise de obiectele smulse de vânt şi 137 au fost rănite/ Dosar penal în cazul morţii tânărului strivit de o poartă după vijelia din Timişoara
Bilanţul tragic al furtunii de duminică seara se ridică la 8 persoane, toate au fost ucise de obiectele smulse de vântul care a atins şi 100 de km/h. Acestea sunt din trei judeţe: Timiş, Arad şi Bistriţa. Cinci persoane au fost ucise de furtuna care a izbucnit în vestul ţării, două în Timişoara, două în Buziaş şi una în Arad. Una dintre victime, o femeie, a fost lovită de crengile unui copac la Zoo din Timişoara, iar un bărbat a murit după ce un panou publicitar căzut peste maşina în care se afla, transmite corespondentul MEDIAFAX. O altă femeie a murit în localitatea Moneasa, din judeţul Arad, în urma furtunii puternice, iar două persoane au murit în Bistriţa-Năsăud. 137 de persoane au fost rănite, fiind afectate 212 localităţi din 15 judeţe, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Urmărește
18516 afișări
UPDATE 13:38 Bilanţ provizoriu ISU Bistriţa-Năsăud: Doi morţi, 17 răniţi, case şi şcoli afectate de furtună
Două persoane au murit, 17 - între care şi un copil de cinci ani - au fost rănite în urma furtunii de duminică din Bistriţa-Năsăud. De asemenea, două spitale, o şcoală, peste 50 de case şi 20 de blocuri au rămas fără acoperişuri, iar jumătate din judeţ nu are curent electric.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud (CJSU) a fost convocat de urgenţă, luni la amiază, pentru a face bilanţul pagubelor produse de furtuna care s-a abătut asupra întregului judeţ.
Autorităţile s-au plâns că nu primit avertizările de vreme rea decât foarte târziu, cu doar câteva minute înainte ca furtuna să lovească judeţul Bistriţa-Năsăud, iar sitemele de alarmare nu au mai apucat să fie folosite.
“Alarmarea instiuţională a funcţiont, toţi membrii Comitetului Judeţean au primit informaţiile înainte de eveniment, dar nu ştiu să fi existat o metodă masivă de alertare a populaţiei. Nu vrem să renunţăm la mijloacele clasice de avertizare, prin sirene şi prin clopotele bisericilor din sate, întrucât o bună parte din populaţie nu are acces la tehnica modernă. Mesajul a venit la 18.20 şi deja la câteva minute apăreau informaţii legate de pagubele produse de furtună”, a spus prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ.
În urma furtunii, doi bărbaţi, de 57 şi 47 de ani, au murit striviţi de copaci şi alte 17 perosne, între care şi un copil de 5 ani, au ajuns la spitalele din Bistriţa şi din oraşul Beclean.
Conform informaţiilor prezentate de prefectul Ovidiu Frenţ, din cele 17 persoane care au ajuns la spitalele din judeţ, cinci au rămas internate.
UPDATE 09:41 IGSU: Opt persoane au murit după furtunile din vestul ţării, iar 137 au fost rănite
Opt persoane au murit în urma furtunilor din vestul ţării, iar alte 137 au fost rănite, fiind afectate 212 localităţi din 15 judeţe, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Din cauza obiectelor sau a arborilor doborâţi de vântul puternic, s-au înregistrat 145 de victime, dintre care opt persoane au decedat, fiind vorba de un deces în judeţul Arad, două în Bistriţa-Năsăud şi cinci în judeţul Timiş, iar 137 de persoane au fost rănite, cele mai multe, respectiv 49, înregistrându-se tot în judeţul Timiş. Cei mai mulţi dintre răniţi au mers singuri la spital, după ce au fost loviţi pe timpul furtunii.
Totodată, 212 localităţi din 15 judeţe, respectiv Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Suceava, Sălaj şi Timiş, au fost afectate în urma furtunilor, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
De asemenea, la nivel naţional au fost afectate 137 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi de vânt peste 290 de arbori, pe carosabil, autoturisme sau imobile, fiind avariate 35 maşini.
Pompierii militari au intervenit pentru salvarea a 204 persoane surprinse de vijelii.
Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza copacilor căzuţi pe carosabil pe 18 drumuri, dintre care 12 drumuri naţionale, respectiv DN1, DN6, DN7, DN13B, DN17C, DN18, DN18B, DN58, DN68, DN69, DN79, DN79A şi şase drumuri judeţene, respectiv DJ79B, DJ107P, DJ688, DJ764B, DJ79B, DJ708.
Circulaţia feroviară a fost afectată pe 42 de tronsoane, pe raza regionalelor de cale ferată Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi.
Ca măsură de siguranţă, cursurile au fost suspendate, luni, în 42 unităţi şcolare din judeţele Arad, Bihor, Cluj şi Timiş.
568 de localităţi din 13 judeţe nu au, la momentul transmiterii ştirii, energie electrică.
"În acest moment, sunt semnalate patru autoturisme cu opt persoane blocate pe DJ 764B, zona Valea Drăganului, judeţul Cluj, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil. Se acţionează pentru remedierea situaţiei cu echipaje de la Drumurile Judeţene, ISU Cluj, SVSU şi Salvamont", precizează IGSU, într-un comunicat de presă remis luni dimineaţă MEDIAFAX.
Peste 1.000 de pompieri cu 225 mijloace tehnice au acţionat în sprijinul oamenilor.
UPDATE 09:39 E-Distribuţie Banat: Alimentarea cu electricitate, afectată în 74 de localităţi din vestul României
Alimentarea cu electricitate este afectată total sau parţial în 74 de localităţi din judeţele Timiş, Caraş Severin, Hunedoara şi Arad, din cauza furtunilor care s-au produs duminică în zona de vest a României, potrivit unui comunicat transmis luni de E-Distribuţie Banat.
UPDATE 07:58 Bilanţ ISU Timiş: Cinci persoane au murit şi 49 au fost rănite în urma furtunii de duminică
Cinci persoane au murit în judeţul Timiş şi 49, între care şapte copii, au fost rănite în urma furtunii puernice de duminică, se arată într-un bilanţ transmis, luni dimineaţă, de ISU Timiş.
UPDATE 23.17 Poliţiştii din Timiş au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul tânărului de 24 de ani care a murit, duminică, după ce poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Lugojului, a căzut peste maşina în care se afla, în urma vântului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ancuţa Morariu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a fost deschis un dosar penal în cazul tânărului strivit de poarta de intrare în Timişoara.
“În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, poliţiştii efectuând cercetări”, a afirmat Ancuţa Morariu.
Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, duminică, în judeţul Timiş, în timpul furtunii puternice.
Trei dintre acestea au murit într-un parc din Buziaş, după ce un copac a picat peste ele, o femeie a decedat la grădina zoologică din Timişoara, fiind lovită de o creangă, iar un tânăr de 24 de ani a murit după ce maşina în care se afla a fost strivită de poarta de intrare în oraş, de pe Calea Lugojului.
Poarta de intrare în Timişoara a fost reabilitată de municipalitate în urmă cu doi ani, primăria plătind peste 50.000 de euro pentru lucrările executate de o firmă privată.
Fostul premier Sorin Grindeanu a postat, duminică seara, un mesaj pe contul său de Facebook, în care-şi arată revolta faţă de situaţia din Timişoara şi cere autorităţilor să ia măsuri şi să fie traşi la răspundere cei vinovaţi.
“Furtuna care s-a abătut în această după-amiază (duminică - n.r.) asupra Timişoarei a produs pagube care nu vor fi recuperate niciodată: cinci vieţi omeneşti. Alte aproape 30 de persoane au fost rănite, iar gândurile noastre se îndreaptă acum spre cei în suferinţă. Dar, în acelaşi timp, nu putem rămâne indiferenţi la unele dintre cauzele care au dus la decese şi răniţi. Solicit autorităţilor să ia măsuri urgente pentru tragerea la răspundere a proprietarilor panourilor căzute şi a celor care le-au autorizat. Vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi pe măsura celor întâmplate”, a scris Sorin Grindeanu pe reţeaua de socializare.
UPDATE 21:25 Bilanţ oficial IGSU: 8 morţi şi aproape 70 de persoane rănite în urma vijeliilor din vestul ţării
Opt persoane au murit şi aproape 70 au fost rănite în urma vijeliilor de duminică, din vestul ţării. Au fost înregistrate cinci decese în Timiş, două în Bistriţa-Năsăud şi unul în Arad, potrivit IGSU.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, duminică seara, că în urma furtunii care s-a abătut peste partea de vest a ţării a produs victime.
„Până la acest moment sunt înregistrate 8 decese (5 persoane în judeţul Timiş, o persoană la Arad şi două persoane la Bistriţa-Năsăud. De asemenea, 67 persoane au fost rănite din cauza copacilor, panourilor publicitare sau a crengilor smulse de vânt (49 în judeţul Timis, 12 persoane în judeţul Arad şi 6 persoane la Alba)”, arată IGSU.
Reprezentanţii IGUS precizeză că misiunile sunt în dinamică şi cifrele se pot schimba de la un moment la altul.
UPDATE 21.14 Alba: Şase oameni la spital şi peste 15.000 de gospodării fără energie electrică, în urma vijeliei
Peste 15.000 de gospodării din nouă localităţi din judeţul Alba au rămas, duminică seara, fără energie electrică, după ce copaci sau bucăţi de ţigle au căzut pe liniile de tensiune şi le-au deteriorat sau rupt. Şase persoane au ajuns la spital, rănite, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, 15.162 de gospodării din Alba Iulia, Lupşa, Roşia Montană, Abrud, Cugir, Scărişoara, Şugag, Ighiu şi Horea au rămas fără energie electrică.
Din primele date, se pare că bucăţi de acoperiş sau copacii doborâţi de vânt au atins liniile de tensiune. Mai multe echipaje ale distribuitorului sunt pe teren pentru a remedia defecţiunile.
De asemenea, şase persoane au fost rănite şi au ajuns la spital după ce au fost lovite de bucăţi de acoperiş sau alte obiecte contondente luate de vânt.
„Cele şase victime, toate adulte, sunt stabile hemodinamic”, potrivit ISU Alba.
Peste 50 de copaci au fost doborâţi, în Alba, de vântul puternic, mai multe drumuri fiind blocate, cu preponderenţă în zona Munţilor Apuseni.
La ora transmiterii acestei ştiri, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă intervin pentru deblocarea drumurilor.
UPDATE 20.05: Bărbatul peste care s-a prăbuşit un copac, duminică, în parcul municipal din Bistriţa a murit, au declarat, corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud. Încă o persoană a murit, în Timiş, în urma vijeliei, numărul deceselor ajungând la cinci în acest judeţ. Reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsud au confirmat al doilea deces şi în acest judeţ.
UPDATE 19.30 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Elena Megherea, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că numărul victimelor a ajuns la cinci, în judeţul Timiş. Ultima persoană decedată este un bărbat peste care a căzut un copac smuls de vântul puternic într-un parc din oraşul Buziaş.
“Până în acest moment, au fost confirmaţi 48 de răniţi în judeţul Timiş, dintre care şase copii. Intervin în tot judeţul peste 150 de pompieri”, a afirmat Elena Megherea.
La rândul lor, reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsud au declarat că a fost confirmat încă un deces din cauza vijeliei. Este vorba de victima peste care a căzut un copac în Borleasa. Un alt bărbat a murit în parcul municipal din Bistriţa.
------------------------------------------------
Cinci persoane au fost ucise de furtuna care a izbucnit în vestul ţării, două în Timişoara, două în Buziaş şi una în Arad. Una dintre victime, o femeie, a fost lovită de crengile unui copac la Zoo din Timişoara, iar un bărbat a murit după ce un panou publicitar căzut peste maşina în care se afla. O altă femeie a murit în localitatea Moneasa, din judeţul Arad, în urma furtunii puternice.
Reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud, au declarat duminică seara, că personalul medical a declarat decesul unui bărbat de aproximativ 5o de ani, lovit de un copac în parc.
„Personalul medical ajuns în parcul municipal Bistriţa a declarat decesul bărbatului de aproximativ 50 de ani, lovit de copac”, arată ISU Bistriţa-Năsud.
O altă persoană a fost găsită inconştientă în localitatea Borleasa.
Judeţul Bistriţa-Năsud se află sub cod portocaliu de vreme rea.
Sute de copaci şi stâlpi de iluminat au căzut pe carosabil, în Arad, în urma unei furtunii puternice de numai câteva minute. Reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au fost convocaţi, duminică, la sediul Prefecturii Timiş, în urma furtunii puternice din cauza căreia doi oameni au murit la Timişoara.
Peste 30 de oameni, între care doi copii, la Spitalul din Timiş, în urma vijeliei
Peste 30 de oameni, între care şi doi copii, au nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul din Timiş, în urma vijeliei de duminică, în urma căreia patru persoane au murit şi mai multe au fost rănite, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Timişoara, medicul Mihai Grecu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că peste 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care doi copii.
„Sunt peste 30 de pacienţi cu leziuni provocate, de diverse grade. Sunt şi mai grav, sunt şi în comă, sunt şi copii. Doi copii au venit pentru neurochirurgie. Pacienţii sunt loviţi la cap, la membre, la torace, le-au căzut în cap diverse ţigle, tencuială, crengi. Au picat ei de pe casă, că s-au pus să aranjeze ţigla pe care a deranjat-o furtuna şi au picat de la înălţime”, a afirmat medicul Mihai Grecu.
Patru persoane au murit, în Timişoara, în urma vijeliei din oraş.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Amanta (devenită, între timp, titulara) ICH este gravidă?! 😲 Tatăl ar fi pufosul Goe, fiul unui multimilionar imobiliar
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe