BILANŢUL TRAGIC al incendiului din Colectiv a ajuns la 47 de decese: Încă un rănit din Colectiv a murit, la Spitalul de Arşi. Jurnalista Teodora Maftei a decedat astăzi la clinica din Israel

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns, luni, la 47 de morţi. Ultima victimă este un rănit internat la Spitalul de Arşi. În cursul zilei de azi, jurnalista Teodora Maftei a murit la clinica din Israel unde fusese transferată săptămâna trecută.

Urmărește
178199 afișări
Imaginea articolului BILANŢUL TRAGIC al incendiului din Colectiv a ajuns la 47 de decese: Încă un rănit din Colectiv a murit, la Spitalul de Arşi. Jurnalista Teodora Maftei a decedat astăzi la clinica din Israel

BILANŢUL TRAGIC al incendiului din Colectiv a ajuns la 47 de decese: Încă un rănit din Colectiv a murit, la Spitalul de Arşi. Jurnalista Teodora Maftei a decedat astăzi la clinica din Israel

UPDATE 19:40 - Încă un rănit din Colectiv a murit, la Spitalul de Arşi

Încă un rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, luni seară, la Spitalul de Arşi din Capitală, numărul celor decedaţi în urma acestui incident ajungând la 47.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi Adrian Stănculea a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba de un bărbat, care a decedat luni seară.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În zece zile de la tragedie au decedat alte 20 de persoane, numărul victimelor ajungând, luni, la 47.

UPDATE 10:50 - Jurnalista Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, numărul persoanelor decedate a ajuns la 46

Jurnalista şi fotografa Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută, numărul persoanelor care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv ajungând la 46.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Teodora Maftei a decedat la clinica din Israel unde a fost transferată săptămâna trecută. Într-un mesaj emoţionant, postat pe Facebook, fratele jurnalistei "imploră" oamenii să zâmbească, să se bucure de tot ce au şi să facă lucruri noi.

După incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei (36 de ani), editor la Pro TV, a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii.

În 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, conform Intermedicas.

Pasionată de fotografie, Teodora Maftei, în vârstă de 36 de ani, editor la Pro TV, se pregătea înainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expoziţii personale, intitulată "London Unedited - a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei", al cărei vernisaj era programat pentru 2 noiembrie.

La dorinţa familiei Teodorei Maftei, organizatorii expoziţiei acesteia au decis ca evenimentul să se desfăşoare conform programării iniţiale, la eveniment participând sute de persoane. Expoziţia a cuprins 23 de fotografii, instantanee urbane şi portrete realizate în Londra, în luna august.

Reporter, redactor, fotograf si blogger, Teodora Maftei a cutreierat lumea-n lung şi-n lat, surprinzând unele dintre cele mai frumoase imagini, o parte dintre acestea fiind publicate pe site-ul său, teo.photography, informează Pro TV.

Până la incendiul din clubul Colectiv, printre ale cărui victime se numără, Teodora Maftei a fost operată de şapte ori, din care de trei ori pe creier. Tânăra suferea de chist arahnoidian de fosă posterioară, o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă, care nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană. Din cauza aceasta, Teodora a avut şi o tromboză venoasă (i s-au spart două vene pe creier) şi a făcut o criză de epilepsie.

Numărul persoanelor decedate în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns astfel la 46.

În spitalele din Capitală mai sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.


PATRU RĂNIŢI AU MURIT DUMINICĂ

UPDATE 18:38 - Bateristul trupei Goodbye to Gravity şi-a pierdut viaţa. Numărul persoanelor decedate creşte la 45

Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum, astfel că bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

Conform directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a fost resuscitat timp de 70 de minute, atât în aeronava care trebuia să-l ducă la o clinică din Elveţia, cât şi în ambulanţa care îl transporta spre Spitalul de Arşi.

Potrivit sursei citate, tânărul a decedat când a ajuns la unitatea medicală din Capitală.

Bogdan Enache este al treilea membru al trupei Goodbye to Gravity care îşi pierde viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, după Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Ceilalţi doi membri ai trupei sunt grav răniţi.

UPDATE 10:31 - O altă victimă din Colectiv şi-a pierdut viaţa. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 44

O altă victimă din Clubul Colectiv şi-a pierdut viaţa la Spitalul de Arşi din Capitală, astfel că numărul persoanelor decedate a ajuns la 44.

Persoana rănită în urma incendiului din Clubul Colectiv a murit în noapte de sâmbătă spre duminică, conform unor surse medicale. La Spitalul de Arşi au decedat, sâmbătă, alte trei persoane- Daniel Ciobanu (39 de ani), Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani) şi Alexandru Chelba (33 de ani).

UPDATE 08:15 - Numărul deceselor a ajuns la 43, alţi doi răniţi în incendiul din Colectiv au murit la Floreasca

Doi răniţi internaţi la Spitalul ”Floreasca” din Capitală au murit în această dimineaţă, după ce alţi nouă au decedat sâmbătă, şapte în spitale din Capitală şi doi în Olanda, unde fuseseră transferaţi.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că la Spitalul Floreasca au murit Alexandra Rădulescu, care avea 26 de ani, şi un cetăţean turc.

Potrivit profesorului Ioan Lascăr, începând din a cincea zi este cea mai grea perioadă pentru răniţii în stare critică.

"La toţi cei patru decedaţi din Spitalul Floreasca le-a cedat plămânul. Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat, pentru MEDIAFAX,  Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.


NOUĂ RĂNIŢI AU MURIT SAMBĂTĂ

UPDATE 20:48 - Încă doi răniţi au murit

Bilanţul persoanelor decedate în tragedia de la Clubul Colectiv a ajuns la 41, după ce sâmbătă seară au murit o femeie care era internată la Spitalul ”Floreasca” din Capitală şi o alta internată la Spitalul ”Bagdasar”.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că de la Spitalul Floreasca a murit Elena Toader, care avea 30 de ani. De la Spitalul ”Bagdasar Arseni” a decedat o tânără de 25 de ani, Mavi Serian.

Potrivit surselor citate, cele două tinere erau în stare critică, având arsuri pe suprafeţe mari din corp şi arsuri ale căilor respiratorii.

UPDATE 15:45 - Numărul deceselor a ajuns la 39, un alt rănit în incendiul din Colectiv a murit la Spitalul de Arşi

Un alt bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, la Spitalul de Arşi, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 39, dintre care şapte au decedat sâmbătă, cinci în spitale din Capitală şi doi în Olanda, unde au fost transferaţi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Adrian Stănculea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cel de-al treilea bărbat care a decedat sâmbătă în unitatea sanitară era în stare gravă, având arsuri pe o suprafaţă mare din corp şi arsuri de căi aeriene.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul care a decedat se numeşte Alexandru Chelba şi avea 33 de ani. Acesta este al treilea rănit în incendiul din clubul Colectiv care a murit sâmbătă în Spitalul de Arşi.

Ceilalţi doi pacienţi decedaţi la Spitalul de Arşi - Daniel Ciobanu (39 de ani) şi Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani) - aveau arsuri pe suprafeţe mari din corp şi arsuri de căi respiratorii.

Informaţii despre cei nouă răniţi decedaţi sâmbătă

Daniel Ciobanu a fost internat, în 30 octombrie, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corpului. Acesta trebuia să fie transferat joi, la un spital din Israel. Vineri, reprezentanţii Spitalului de Arşi, întrebaţi despre Daniel Ciobanu, au declarat că acesta este în stare foarte gravă şi a necesitat traheostomie de urgenţă.

Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, era în 30 octombrie în clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Acesta avea 39 de ani, era tatăl a doi copii şi se ocupa şi de producţie audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu.

Ionuţ Cosmin Popescu avea arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului şi era de o săptămână în comă indusă. În 30 octombrie, Ionuţ Popescu era în clubul Colectiv împreună cu prietena lui, care a murit în acea seară.

UPDATE 12:26 - O persoană rănită în incendiul din Colectiv a murit la Floreasca, numărul deceselor a ajuns la 38

O altă persoană rănită în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Floreasca, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 38, după ce doi pacienţi au decedat la Spitalul de Arşi, un altul la Spitalul Universitar, iar doi au murit în Olanda, unde au transferaţi.

Reprezentanţii Spitalului Floreasca au declarat, pentru MEDIAFAX, că unul dintre pacienţii internaţi în unitatea sanitară în urma incendiului din clubul Colectiv a decedat din cauza arsurilor grave de pe corp şi a arsurilor de căi respiratorii. 

UPDATE - Arafat: Doi dintre pacienţii răniţi în incendiul din Colectiv transportaţi în Olanda au decedat

Doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi, sâmbătă, în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria, că cei doi pacienţi care au decedat erau printre cele opt persoane transferate, cu o aeronavă militară, de la spitale din Capitală la spitale din Olanda.

Printre cei doi pacienţi decedaţi se află o tânără italiancă (20 de ani), care după incendiul din clubul Colectiv fusese internată la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

Raed Arafat a precizat că în aeronava care a plecat din Capitală spre Rotterdam, Olanda, erau opt pacienţi, dintre care cinci intubaţi şi trei neintubaţi, iar în avionul care a plecat spre Bruxelles, Belgia, trei pacienţi erau intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar alţi cinci erau neintubaţi.

Secretarul de stat a precizat că avionul spre Rotterdam a decolat primul, iar la sosise a primit mesaje că toţi pacienţii sunt bine, însă ulterior a fost informat că starea a doi pacienţi s-a agravat.

Unul dintre pacienţi a intrat în stop cardiorespirator în ambulanţă, un medic din România care însoţea pacienţii a continuat resuscitarea până la spitalul din Rotterdam, iar de aici a fost preluat şi resuscitat în continuare, însă fără succes, a adăugat Raed Arafat.

Celălalt pacient a intrat în stop cardiorespirator după ce a ajuns la spital, unde s-a încercat resuscitare, însă nu s-a mai reuşit salvarea acestuia, a mai spus Raed Arafat.

UPDATE 11:04 - Un bărbat rănit în incendiul din clubul Coleciv a murit la SUUB, numărul deceselor a ajuns la 35

Un bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX managerul unităţii sanitare, Cătălin Cîrstoiu, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând astfel la 35.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, a spus că bărbatul care a decedat sâmbătă era în stare critică. La Spitalul Universitar este internată şi soţia acestuia, care a fost detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă.

Cătălin Cîrstoiu a precizat că bărbatul care a decedat avea arsuri grave, după ce, în urma incendiului din clubul Colectiv, s-a aruncat peste soţia sa ca să o salveze.

Bărbatul se numeşte Ionuţ Maior şi avea 27 de ani, iar soţia acestuia, care a rămas internată la SUUB, are tot 27 de ani.

UPDATE 10:20 - Două persoane, internate la Spitalul de Arşi, au murit

Tot sâmbătă au murit alţi doi bărbaţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv, care erau internaţi la Spitalul de Arşi: Daniel Ciobanu (39 de ani) şi Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani). 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a spus că cele două persoane erau internate la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Daniel Ciobanu a fost internat, în 30 octombrie, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, precum şi arsuri de căi respiratorii. Acesta trebuia să fie transferat joi, la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luată după vizita profesorului David-Michael Linton, directorul secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center.

Vineri, reprezentanţii Spitalului de Arşi, întrebaţi despre Daniel Ciobanu, au declarat că acesta este în stare foarte gravă şi a necesitat traheostomie de urgenţă.

"Medicii curanţi au considerat că ar avea mai multe şanse în străinătate. S-a luat legătura cu cei din Israel şi a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune că nu pot primi un pacient decât după ce îl vede şi dă acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva în jurul orei 14.00 s-au făcut demersurile să vină un avion al lor şi un medic ATI specializat pe zbor. Când au venit să-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion şi de spital, pentru că ei au considerat că este periculos să fie transportat, pentru că se poate întâmpla ceva în timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legătură. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut iniţiativa să fie transferat, pentru că este un pacient extrem de grav", a spus un medic de la Spitalul de Arşi.

"Noi am făcut toate eforturile, specialistul din Israel a venit şi a zis că şansele lui sunt de maximum 20-30 la sută. Am trimis toate documentele pacientului", a mai spus medicul de la Spitalul de Arşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici