Blocurile noi, un pericol pentru cumpărători. Unele nu au autorizaţii ISU, altele au probleme cu canalizarea, instalaţia electrică sau finisajele. „Este un grad mare de inconştienţă”

  • Blocurile noi nu sunt şi sigure, unele dintre ele nu au avize ISU.
  • Cumpărătorii se plâng de probleme cu finisajele, canalizarea sau instalaţia electrică.
  • Mulţi dintre proprietari se judecă cu dezvoltatorii pentru a-şi acoperii reparaţiile.
Urmărește
8288 afișări
Imaginea articolului Blocurile noi, un pericol pentru cumpărători. Unele nu au autorizaţii ISU, altele au probleme cu canalizarea, instalaţia electrică sau finisajele. „Este un grad mare de inconştienţă”

Blocurile noi, un pericol pentru cumpărători. „Este un grad mare de inconştienţă”

Blocurile noi nu sunt şi sigure, multe locuinţe nu sunt la standardul legii, se plâng cumpărătorii.
 
În goana după bani, unii constructori ridică blocuri cu materiale de slabă calitate sau, mai rău, neconforme cu legea.
 
Fără o piaţă a chiriilor pusă la punct, dar cu posibilitatea unui credit prin programul “Casa mea”, mulţi tineri se lasă prinşi în mirajul de a fi proprietari.  Aşa ajung să aibă apartamente noi, dar cu mari pericole pe care unii dintre proprietari nu le cunosc. Unele dintre ele nu au autorizaţii ISU, altele au probleme cu canalizarea, instalaţia electrică sau finisajele.
 
Vlad ştie cel mai bine. Acum 5 ani a cumpărat un apartament la marginea Bucureştiului care i-a adus mari bătăi de cap. După nici o lună de la mutare, au apărut şi problemele pentru care acum se judecă cu dezvoltatorul în instanţă.
 
„Pereţii au început să crape, probabil, din cauză că a lucrat blocul. S-a lăsat terenul foarte mult pe spatele blocului, au apărut crăpături destul de mari pe partea de izolaţie. Când am adresat această problemă către dezvoltator a devenit, oarecum, semi agresiv în limbaj spunând că „da ce vă aşteptaţi, să nu lucreze?”, a spus Vlad Roşu, proprietar.
 
„Ăsta este un grad mare de inconştienţă, la fel de mare ca şi cel al recepţiei din punctul de vedere al lucrărilor, pe care, pentru care nu pot fi blamaţi dezvoltatorii imobiliari sau constructorii pentru că, neavând legislaţia bine pusă la punct şi corectă atunci ei vor să construiască cu costuri cât mai mici”, a declarat Paul Dumbravanu, avocat specialist în imobiliare.
 
Nicio autoritate nu face controale şi nu dă sancţiuni. Sesizările către asociaţiile de proprietari sau primari rămân fără răspuns pentru că mai toţi edilii cred că e vina cumpărătorilor, nicidecum a constructorilor.
 
Arhitectul Robert Tauwinkl spune de ce avize are nevoie un dezvoltator, pentru ca blocul să fie în conformitate cu legea. 
 
„Acestea se iau pe parcursul procesului de autorizare al construcţiei. Sunt avize de la diverşi furnizori de utilităţi ca să nu influenţeze reţele urbane din zonele respective sau distanţe de siguranţă sau protecţie”, a afirmat Robert Tauwinkl, arhitect.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici