Boagiu: Lucrările mari de infrastructură aflate în derulare au generat peste 3.500 de locuri de muncă

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, vineri, în judeţul Hunedoara, unde a vizitat un şantier arheologic pe unde va trece tronsonul de autostradă Deva Orăştie, că lucrările mari de infrastructură aflate în derulare au generat până acum peste 3.500 de locuri de muncă.

Urmărește
556 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Lucrările mari de infrastructură aflate în derulare au generat peste 3.500 de locuri de muncă

Boagiu: Lucrările mari de infrastructură aflate în derulare au generat peste 3.500 de locuri de muncă (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Potrivit ministrului, numărul locurilor de muncă în infrastructură urmează să crească, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anca Boagiu a vizitat, vineri după-amiază, un sit arheologic deschis în zona pe unde va trece tronsonul de autostradă Deva Orăştie, unde au fost descoperite un cimitir din secolul al Xl-lea şi o fântână romană, şi a discutat cu arheologii, interesându-se despre scheletele descoperite.

Referitor la lucrările la tronsonul de autostradă Deva - Orăştie, ministrul a spus că acestea sunt "uşor întârziate", însă întârzierea poate fi recuperată.

"Arheologii susţin că pe peste 84 la sută din suprafaţa acestui tronson se pot efectua lucrări. Eu cred că este o investiţie foarte bună pentru zonă şi pentru ceea ce înseamnă construcţia de autostrăzi în România, pentru că astăzi putem să discutăm despre circa 460 de kilometri de tronson de autostradă aflaţi în lucru la nivel naţional. Este un efort pe care l-am făcut, un efort care vizează dezvoltarea infrastructurii, dar şi dezvoltarea economică a României", a spus Anca Boagiu.

Constructorul tronsonului de autostradă Deva-Simeria, grupul Strabag, a precizat, la solicitarea ministrului Transporturilor, că pe şantier au fost angajate 300 de persoane.

Boagiu a afirmat, în acest context, că lucrările mari de infrastructură aflate în derulare au generat până acum peste 3.500 de locuri de muncă, iar numărul acestora va creşte.

Varianta de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă face parte din coridorul IV transeuropean Nădlac-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa.

Tronsonul de autostradă Deva-Orăştie are o lungime de 32,5 kilometri şi va fi împărţit pe două secţiuni: Simeria-Orăştie, pentru care finalizarea contractului este august 2012, şi Deva - Simeria, pentru care termenul este februarie 2013.

Tronsonul va avea trei noduri rutiere, la Deva, Orăştie şi la est de Simeria, în apropiere de intersecţia cu E 66, 21 de poduri şi pasaje, 100 de podeţe.

Valoarea contractului este de aproape 178 de milioane de euro, fără TVA, din care contribuţia Comisiei Europene este de aproape 109 milioane de euro, iar restul revine Guvernului.

Lucrările vor fi executate de asocierea de firme Strabag-Straco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici