El a susţinut că ordonanţa de urgenţă adoptată, miercuri, de Guvern privind ocuparea unor posturi în sectorul public permite doar suplimentarea, acolo unde este cazul, a numărului de posturi pentru atragerea fondurilor europene, în vederea diminuării restanţelor şi a întârzierilor înregistrate până în prezent în acest proces.
„Această ordonanţă de urgenţă nu modifică nimic din cadrul legal existent şi agreat cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană cu privire la angajările în sectorul public. Acele posturi care rămân vacante se orientează cu prioritate numai spre fonduri europene, pentru acele sectoare unde avem personal deficitar, tocmai pentru a avea coordonarea acestui element. Deci n-am deschis şurubul angajărilor în sectorul public de stat, ci dimpotrivă, acel procent de 15% permis în urma vacantării posturilor, adică la şapte disponibilizări se poate face o angajare, acea angajare să se facă cu prioritate pe acele domenii legate de fondurile structurale”, a spus Boc, într-o întâlnire cu reprezentanţi ai unor organizaţiilor neguvernamentale pe tema absorbţiei fondurilor europene.
Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, că va angaja personal suplimentar „cu prioritate” în structurile implicate în atragerea şi gestionarea fondurilor comunitare, în limita celor 15% din totalul locurilor vacante care pot fi ocupate în sectorul public şi prin redistribuire de posturi din alte instituţii.