„Va fi un plafon de 200 milioane euro pentru continuarea programului şi în 2011, iar după epuizare vom extinde programul”, a spus Boc, la postul public de radio.
Prin a doua etapă a programului „Prima Casă”, lansată la începutul anului 2010, statul a garantat creditele pentru cumpărarea unei locuinţe în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii au beneficiat de o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi.
Creditele prin „Prima Casă” au o rată a dobânzii EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.
În luna noiembrie 2010, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Bogdan Drăgoi a declarat că ministerul vrea să continue programul „Prima Casă”, în care băncile să aibă un rol mai important, dar a adăugat că nu ştie încă dacă va fi sub forma actuală sau va fi realizată o altă variantă a programului.