Botiş: Din buzunarul celor care muncesc se duc bani către cei care nu muncesc prin 202 canale

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că, în prezent, în România există 202 tipuri de prestaţii sociale, ceea ce înseamnă că "din buzunarul celor care muncesc se duc bani către cei care nu muncesc prin 202 canale".

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Botiş: Din buzunarul celor care muncesc se duc bani către cei care nu muncesc prin 202 canale

Botiş: Din buzunarul celor care muncesc se duc bani către cei care nu muncesc prin 202 canale (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Potrivit lui Botiş, există 202 tipuri de prestaţii sociale, astfel că din banii celor care muncesc merg sume către cei care nu muncesc, prin 202 canale.

Ministrul a adăugat că a vorbit despre acest aspect cu sindicaliştii care protestau, vineri, în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, spunându-le că protestează faţă de o lege (noul Cod al Muncii) care îi apără.

"Îl apară pe cel care munceşte şi îi spune celui care a lenevit că s-a terminat. Nu mai stai de la 10.00 până la 13.00 în crâşmă şi la 14.00 eşti obosit şi ai 25 de ani. Te duci la muncă! Şi vine cel care munceşte şi îl susţine pe cel care stă şi bea în crâşmă. Eu nu înţeleg lucrurile acestea", a spus Ioan Botiş.

În opinia acestuia, dacă nu ar fi încurajată munca România s-ar întoarce în comuna primitivă.

Ministrul le-a atras atenţia oamenilor de afaceri cu care s-a întâlnit asupra competiţiei de la nivel mondial şi a prezentat cazul Chinei.

"Uitaţi-vă ce se întâmplă în Asia. Cum creşte China. Acolo nu se discută de Codul Muncii, de zile libere şi de protecţie socială. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest tip de competitivitate. La nivel global este o competiţie, este o competiţie la nivel european şi, din punctul meu de vedere, este important să transmit un semnal investitorilor că aici găsesc un mediu mai propice, că au relaţii flexibile de muncă şi anumite facilităţi fiscale", a adăugat ministrul.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, i-a certat, vineri după-amiază, la Bistriţa, pe câţiva poştaşi care protestau faţă de noul Cod al Muncii, el cerându-le să nu le spună oamenilor "neadevăruri" şi explicându-le că ei sunt protejaţi prin contractul colectiv de muncă.

"Aveţi contract de muncă colectiv pentru 15 ani. Împotriva cui protestaţi? Pentru ce protestaţi, fiindcă sunteţi apăraţi 15 ani de acest contract colectiv de muncă. Liderii dumneavoastră l-au semnat. Toate drepturile sunt apărate acolo. Dacă acest contract vă protejează timp de 15 ani cu ce vă deranjează Codul Muncii? Spuneţi-mi! De ce? Punctual! Codul reglementează un spor de noapte pe care l-am crescut de la 15 la 25 la sută. Care e problema? Sporurile s-au prins în contractul colectiv. Nu sunt prinse în Codul Muncii, dar le negociaţi ca lideri cu cei care semnează contractul colectiv de muncă. Cine e liderul de sindicat care v-a negociat contractul?", a întrebat Botiş, spunându-le protestatarilor că noul Cod al Muncii este bun pentru oamenii care muncesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici