- Home
- Social
- CRAIOVA, (25.05.2016, 18:28)
- Firuta Flutur , Ana Maria Constantinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Broaştele ţestoase dintr-un canal din Craiova - protejate prin lege, uitate de autorităţi - VIDEO
Reprezentanţii ONG-urilor care se ocupă cu protecţia animalelor acuză că mai multe vieţuitoare, printre care şi broaşte ţestoase, au fost puse în pericol de casetarea unui canal colector din Craiova, unele fiind chiar îngropate de vii. Autorităţile spun însă că nu era un habitat natural înregistrat.
Urmărește
1986 afișări
Vieţuitoarele s-ar fi adăpostit în canalul Corniţoiu, un canal colector din cauza căruia în zonă, de ani de zile, mirosea foarte urât, spun localnicii.
Administraţia locală a reuşit decolmatarea şi casetarea lui printr-un proiect cu o valoare de circa şase milioane de lei.
Lucrările se apropie de final, iar acum organizaţiile neguvernamentale care se ocupă cu protecţia animalelor au observat că în această zonă sunt mai multe animale şi acuză că unele dintre ele, broaşte ţestoase, dar şi pui de lişiţă, au fost îngropate de vii pe parcursul lucrărilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
-
Studiu: Care sunt ţările cu cei mai educaţi politicieni? Cum stă România la acest capitol
-
Protestatarii din regiunea Abhazia refuză să părăsească parlamentul
-
Finalul războiului din Ucraina se întrevede. Declaraţia lui Zelenski: „se va termina mai repede” cu Trump preşedinte
„Nu era o zonă înregistrată cu habitat natural, dar existau acolo vieţuitoare. Eu am vorbit la Comsiariatul General al Gărzii de Mediu şi un domn de acolo mi-a spus că Garda de Mediu trebuie în primul rând să meargă acolo şi urgent să aplice măsurile pentru gunoaiele care sunt acolo, apoi urgent să aplice măsuri pentru animalele care sunt acolo, ei sunt cei obligaţi să meargă la Primărie să le solicite avizele obţinute pentru această lucrare, ei sunt obligaţi să meargă la Agenţia de Mediu să verifice ce avize au eliberat. Poate că mai trebuiau şi alte avize. Agenţia de Mediu trebuia să pună în vedere Primăriei că acolo există comunităţile acestea de animale şi să le spună să ia măsuri. Nu au făcut lucrul acesta. Nu s-au interesat de vieţuitoare", a declarat, pentru MEDIAFAX, Aurelia Loacă, reprezentanta Asociaţiei „Viaţa Animalelor”.
ONG-urile din Craiova ameninţă acum autorităţile locale cu plângeri penale.
"Prin avocatul nostru ne vom prezenta cu plângeri penale pentru abuz în serviciu. Acesta este un abuz în serviciu, când eşti sesizat să iei măsuri şi nu le iei. Trebuiau luate măsuri urgente. Nu este un stâlp de telegraf pe care să îl găseşti şi mâine acolo. Sunt animale vii, trebuia intervenit urgent. Trebuie făcut ceva să fie luate de acolo cele care mai trăiesc”, a mai precizat Aurelia Loacă, reprezentanta Asociaţiei „Viaţa Animalelor”.
Oficialii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj spun însă că avizul dat la începerea lucrărilor specifica şi obligaţia respectării legii privind protecţia naturii.
„Să facă plângeri penale, noi am dovedit că am scris treaba asta. Este în procedură să se atragă atenţia agentului economic, în scris, în autorizaţie să respecte legislaţia de protecţie a apelor, a solului, a subsolului şi privind protecţia naturii. La astfel de acorduri, avize, autorizaţii de mediu pentru aşa-zise lucrări industriale, fără a fi în arie protejată, acolo nu intervine nici măcar specialistul de la bio-diversitate”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Octavian Popa, responsabil relaţia cu mass-media în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj.
Garda de Mediu a fost, miercuri, în control la faţa locului. Tot ce a putut face a fost să pună în vedere constructorului ca, atunci când depistează vieţuitoare, să anunţe autorităţile pentru relocarea lor.
„Am atras atenţia constructorului dacă găseşte, unde se restrânge acum balta, să cheme reprezentanţii primăriei care răspund pe mediu şi de la Agenţia de Mediu şi ONG-urile şi împreună să le ia să le ducă fie în Grădina Botanică, lacul din Parcul Romanescu. Nu e vorba că ar fi intervenit cineva să distrugă un habitat natural în care se găsesc specii protejate. Era o zonă cu mirosuri greu de suportat pentru cetăţeni. Acolo putrezeau plantele, se mai duceau oamenii şi mai aruncau fel şi fel de deşeuri”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Călinoiu, comisar şef al Comisariatului Gărzii de Mediu Dolj.
Primarul Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu, afirmă că acea zonă era un focar de infecţie şi trebuiau luate măsuri.
„Întreaga zonă era un focar de infecţie care putea da naştere foarte multor boli. De 25 de ani, poate şi mai bine, este o problemă nerezolvată a cartierului, cu miros pestilenţial în timpul verii şi nu numai. Acum deja nu mai miroase în zonă”, a precizat Vasilescu.
Citeşte şi: Femeia care a anunţat accidentul lui Dan Condrea la 112, ridicată şi dusă la audieri. M-a depăşit, avea viteză şi vorbea la telefon - FOTO
Citește pe alephnews.ro: FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la petrecerea de la Balul Bobocilor 😢
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe