- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.08.2013, 14:44)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bucureştenii îşi pot steriliza gratuit câinii în 23 de cabinete veterinare
Bucureştenii îşi pot steriliza gratuit câinii în 23 de cabinete veterinare, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) estimând că până la sfârşitul anului vor fi făcute aproximativ 5.000 de operaţii de sterilizare, pentru care a alocat peste 675.000 de lei.
Urmărește
2646 afișări
Bucureştenii îşi pot steriliza gratuit câinii în 23 de cabinete veterinare (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)
Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a început în 26 august programul de sterilizare gratuită a câinilor cu deţinător. Programul este destinat doar persoanelor care au domiciliul în Bucureşti, fiind derulat prin 23 de cabinete veterinare, se arată într-un comunicat de joi al instituţiei.
Reprezentanţii ASPA au estimat că, până la sfârşitul anului, vor fi făcute aproximativ 5.000 de operaţii de sterilizare a câinilor, pentru care au fost alocaţi în bugetul instituţiei 675.800 de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Autoritatea va plăti 98 de lei pentru o operaţie de sterilizare a unui câine-mascul şi 120 de lei pentru intervenţia în cazul unui câine-femelă, preţurile fiind stabilite în urma licitaţiei finalizate de instituţie în luna august.
Preţurile cuprind contravaloarea tuturor materialelor necesare, manopera operaţiei, precum şi identificarea animalului prin aplicarea microcipului.
Reprezentanţii ASPA vor verifica, prin sondaj, atât activitatea desfăşurată în cabinetele veterinare selecţionate, cât şi deţinerea reală a animalelor sterilizate.
"Având în vedere prevederile Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti nr. 145/2013, am demarat acest program pentru a veni în sprijnul cetăţenilor care înţeleg necesitatea sterilizării câinilor şi, nu în ultimul rând, a celor care doresc să intre în normalitate", a spus Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.
Persoanele care vor să îşi sterilizeze câinii trebuie să sune pentru programare la unul dintre cele 23 de cabinete veterinare, datele de contact ale acestora putând fi obţinute de pe site-ul www.aspa.ro/ sterilizare-caini/sterilizari-gratuite-2013.
Răzvan Băncescu declara, în iulie, că persoanele care deţin câini mai mari de patru luni trebuie să îi declare la ASPA până în ianuarie 2014, ulterior aceştia putând fi amendaţi cu 3.000 de lei.
Declararea animalelor se poate face la sediul ASPA, prin poştă, pe fax, la numărul 031/8149334 şi pe mail, la adresa inregistrare@aspa.ro.
Persoanele care se vor prezenta la sediul ASPA pentru declararea animalelor vor primi un card cu serie unică, pe care vor fi trecute datele de identificare ale animalului, respectiv seria microcipului, talia, culoarea şi rasa câinelului, precum şi adresa, numărul de telefon şi numele deţinătorului. Cardul va fi trimis prin poştă, la adresa menţionată în formular de către deţinătorul animalului înregistrat la ASPA.
Băncescu a precizat că atunci când îşi declară câinii, proprietarii vor putea opta pentru nesterilizarea lor, dar vor fi înregistraţi la ASPA pentru a plăti anual o taxă de 150 de lei pentru fiecare câine nesterilizat. În situaţia în care câinele este sterilizat la momentul declarării lui, deţinatorul nu achită nicio taxă.
Totodată, pentru situaţiile în care câinii nu suportă, din motive medicale, operaţia de sterilizare, deţinătorul trebuie să prezinte un formular-declaraţie avizat de un medic veterinar.
Coordonatorul de proiect al ASPA a mai spus că nu trebuie înregistraţi câinii utilitari şi câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. În ce priveşte sterilizarea, sunt exceptaţi câinii utilitari, câinii de vânătoare, câinii cu drept de montă înregistraţi de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, precum şi câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Afacerilor Interne.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe