- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.05.2018, 08:08)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bucurie pentru iubitorii de animale! IMAGINI surprinse cu primul pui de zimbru fătat în libertate, în această primăvară. De ce astfel de momente sunt rare - VIDEO
Imagini surprinse cu primul pui de zimbru fătat în această primăvară în Parcul Natural Vânători Neamţ, singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, au fost publicate de Romsilva pe Facebook.
Urmărește
1904 afișări
Bucurie pentru iubitorii de animale! IMAGINI surprinse cu primul pui de zimbru fătat în această primăvară. De ce astfel de momente sunt rare - VIDEO
În imaginile surprinse se observă cum primul pui de zimbru fătat în această primăvară în Parcul Natural Vânători Neamţ explorează atent locurile din jur.
Potrivit Romsilva, acesta este al 13-lea pui de zimbru născut în libertate în cei şase ani de la eliberarea primilor zimbri în parc, ”semn că programul derulat de specialiştii Romsilva este unul de succes”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
-
Liderul opoziţiei conservatoare din Germania susţine discuţii pentru un acord de liber schimb între UE şi SUA lui Donald Trump
-
Apetit pentru mobilitate: Consumul de benzină şi motorină, în creştere în 2024
Zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958 la două secole de la dispariţia sa din principatele române. În urmă cu şase ani au fost eliberate primele exemplare în natură în Parcul Natural Vânători Neamţ, iar numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată este acum de 37, între care 13 zimbri născuţi liberi. În ultimii şase ani, zimbrii eliberaţi şi-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru şi 3 viţei născuţi anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.
Specialiştii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecţie şi acomodare.
Parcul Natural Vânători Neamţ este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate şi în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinaţii sustenabile”, clasament internaţional realizat de experţi internaţionali în turism sustenabil.
Parcul Natural Vânători Neamţ, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi natural administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul judeţului Neamţ. Se întinde pe o suprafaţă de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munţilor Stânişoarei şi Subcarpaţii Neamţului, acoperind bazinul Ozanei şi al Cracăului.
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani Haţeg şi VânătoriNeamţ cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.
Citește pe alephnews.ro: Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Predicțiile Financial Times pentru anul 2025: Analiștii sunt optimiști în privința unui posibil acord de pace între Ucraina și Rusia
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe