Cafeaua, „drogul” care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare şi despresie. Beneficiile acestei băuturi, explicate de specialişti

  • Studii recente dovedesc că o cană de cafea pe zi poate face minuni în reducerea stresului zilnic, dar şi a depresiei.
  • De asemenea, studiile arată o cească de cafea pe zi te relaxează şi îţi reduce riscul de boli cardiovasculare.
  • Cafeaua conţine antioxidanţi şi nutrienţi care îţi pot îmbunătăţi sănătatea.
Urmărește
1440 afișări
Imaginea articolului Cafeaua, „drogul” care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare şi despresie. Beneficiile acestei băuturi, explicate de specialişti

Te numeri şi tu printre oamenii care îşi încep ziua cu o cafea? Fie că îţi place să o bei simplă, cu lapte şi zahăr, sau cu un pic scorţişoară, ea îţi aduce o mulţime de beneficii. Cele mai recente studii arată o cească de cafea pe zi te relaxează şi îţi reduce riscul de boli cardiovasculare.

Maria Ene are 20 de ani şi este studentă. Ea spune că nu există zi în care să nu bea cafea iar preferata ei este caffe latte cu cocos. 

„Beau cafea pentru că mă face să mă simt bine, nu neaparat că îmi dă energie dar mi-am făcut eu un ritual care mă ajută să-mi încep ziua cum trebuie, cafeaua îmi dă cele mai pozitive stări. Dacă nu-mi beau cafeaua de dimineaţă, o să mă simt  morocănoasă”, povesteşte Maria Ene.

Cafeaua este drogul care face lumea modernă să se mişte, spune medicul nutriţionist Cristian Mărgărit. Conţine antioxidanţi şi nutrienţi care îţi pot îmbunătăţi sănătatea. Asta, dacă o consumi cu moderaţie. 

„Cofeina este o substanţă foarte interesantă. Ea este capabilă atât să mobilizeze grăsimea, să ajute refacerea sportivă, să ne dea energie şi ajută metabolismul glucozei, deci glicemia. Evident, întotdeauna când bem o cafea va trebui să bem şi apă, va trebui mai ales pe durata verii să fim atenţi la hidratare”, a precizat Cristian Mărgărit, medic nutriţionist.

Pe lângă beneficiile asupra sănătaţii fizice, studii recente dovedesc că o cană de cafea pe zi poate face minuni în reducerea stresului zilnic, dar şi a depresiei.

„Este un obicei benefic, ne ajută în primul rând din punct de vedere comportamental. Ne aduce bucurie, ne aduce o stare de bine, ne dă sentimentul că facem ceva plăcut. Cafeaua conţine nişte substanţe care au proprietatea de a activa secreţia de serotonină şi de dopamină, aceşti hormoni ai fericirii”, a explicat Bianca Pescaru, psiholog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici