- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.05.2016, 12:55)
- Andreea Traicu , Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal. PSD: Este un contraatac al sistemului. Gorghiu: Sper că va avea bunul simţ să demisioneze. Ponta: Tăriceanu, pe lista celor de care Klaus Iohannis a vrut să scape cât mai repede
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat marţi începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.
Urmărește
9171 afișări
Călin Popescu Tăriceanu este urmărit penal (Imagine Bogdan Iordache / Mediafax Foto)
Călin Popescu Tăriceanu a mers, marţi, la sediul DNA Braşov pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, suspiciunile având legătură cu declaraţia de martor pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
Manmohan Singh, fostul prim-ministru al Indiei, a fost incinerat astăzi în cadrul unui omagiu naţional
Procurorii DNA precizează că preşedintele Senatului a fost audiat ca martor la data de 15 aprilie 2016, citarea fiind necesară "în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului" trimis în judecată în dosarul privind retrocedarea celor două suprafeţe, "prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup", precizează procurorii într-un comunicat de presă.
"Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziţia luată sub jurământ, acesta a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată", se arată în comunicatul de presă.
Potrivit sursei citate "Călin Popescu Tăriceanu a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă de achiziţionarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus şi alţii şi că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relaţii apropiate şi nu a păstrat legătura cu inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat, că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein", declaraţii contrazise de probele din dosar, spun procurorii.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu ar trebui să demisioneze şi punerea sa sub urmărire penală este un contraatac al sistemului împotriva unui om care a reclamat încălcările drepturilor omului de instituţiile de forţă, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.
"Evident că nu trebuie să demisioneze de la conducerea Senatului. Este un contraatac al sistemului împotriva unui om care spune foarte multe lucruri legate de abuzurile unor organisme de forţă din România vis-a-vis de încălcările în mod repetat şi abuzive a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, a unui om care este foarte vocal în ceea ce priveşte sistemul creat de Traian Băsescu, care astăzi, în mod independent, taie şi spânzură în România, luând decizii de unul singur - cine are voie să candideze, cine are voie să facă politică şi cine nu, cine este anchetat şi cine nu şi cine trebuie să dispară de pe scena politică românească", a susţinut secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.
El mai spune că "oameni din umbră" au declanşat un război preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
"Tăriceanu le-a stat în gât pur şi simplu acestor personaje care, din umbră, încearcă să coordoneze jocul politic din România, încălcând toate regulile democratice. Prin urmare, această incriminare nu face parte decât dintr-un război pe care vor să-l ducă cu preşedintele Senatului", a adăugat Ştefănescu.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat marţi începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, suspiciunile având legătură cu declaraţia de martor pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa.
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că speră că preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu va avea bunul simţ să îşi dea demisia dacă acuzaţiile procurorilor DNA se vor adeveri, afirmând că liderul ALDE este „un mincionos notoriu”, cu sau fără urmărire penală.
"Mă întreb, pentru cine ar mai fi o surpriză în ţara asta, dacă Călin Popescu Tăriceanu ar minţi şi nu ar fi de mirare pentru nimeni faptul că declaraţiile sale într-o speţă sau alta sunt neconforme cu adevărul mai ales după ce de câţiva ani de zile de când serveşte cauza PSD sută la sută nu face altceva decât să creeze un front anti-justiţie, să spele orice fel de penal al PSD-ului sau prieten al PSD-ului prin exercitarea calităţii sale de preşedinte al Senatului. (…) În privinţa schimbării lui Tăriceanu, eu sper că va avea măcar acum bunul simţ să îşi dea demisia dacă lucrurile se vor adeveri, în sensul celor spuse de Parchetul de la Braşov”, a declarat, pentru MEDIAFAX, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu a afirmat că liderul ALDE este "un mincionos notoriu", cu sau fără urmărire penală.
"Din păcate, acesta ocupă încă funcţia de preşedinte al Senatului, deşi, nu se ridică la standardul pe care această funcţie îl impune şi evident că veţi vedea în continuare o campanie întreagă de victimizare a acestui om făcută de toţi acoliţii pe care i-a sprijinit până acum pe partea stângă. Aştept şi eu informaţii suplimentare de la Parchet, însă, cu sau fără urmărirea penală începută pentru mărturie mincinoasă Călin Popescu Tăriceanu este un mincinos notoriu", a susţinut Gorghiu.
Copreşedintele PNL a mai spus că "tot leadership-ul PSD-ALDE este cangrenat".
"În momentul în care se lămureşte situaţia cu începutul urmăririi penale în cazul său avem, în sfera majorităţii parlamentare PSD-ALDE, un preşedinte al PSD, deputat, care este condamnat definitiv, avem un fost prim-ministru care vrea să vină preşedinte al Camerei Deputaţilor, la voinţa lui Dragnea, care este inculpat pentru fapte de corupţie şi un preşedinte al Senatului care constatăm conform spuselor presei că este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă. Deci avem tot leadership-ul PSD-ALDE angrenat, bolnav, atins de probleme pe care ar trebui să le rezolve oriunde altundeva în afara de scena publică", a mai spus Alina Gorghiu.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat marţi începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, suspiciunile având legătură cu declaraţia de martor pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa.
Fostul premier Victor Ponta a reacţionat, marţi, la punerea sub urmărire penală a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în opinia sa şeful statului, Klaus Iohannis, dorind să "scape" de anumite persoane din politică şi din instituţii ale statului.
"Deci lista celor de care Dl. Iohannis a vrut să scape cât mai repede ca să nu mai conteze propria sa incompetenţă : Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu şi acum Călin Popescu Tăriceanu din politica / Tiberiu Niţu, Alina Bica , Horia Georgescu - din instituţii ( George Maior a avut abilitatea să plece la timp)! Sau poate şi Dan Condrea?!?!", a scris Ponta pe Facebook.
Fostul premier susţine că şeful statului va cere public demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului.
"Ps - şi sigur că acum aşteptam să iasă Dl. Iohannis să ceară demisia lui Tăriceanu / dacă fura nişte case cu acte false putea să rămână în funcţie, aşa nici vorbă !", conchide Victor Ponta.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a cerut marţi demisia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele său pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.
"Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să demisioneze din fruntea Senatului. Nu poţi conduce forul de maturitate şi expertiză al democraţiei româneşti fiind urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului", a scris Raeţchi pe Facebook.
Deputatul PNL, candidat la Primăria Sectorului 5, afirmă că preşedintele Senatului a condus în ultimii ani o campanie anti-DNA pentru că ştia că este implicat în cazul retrocedărilor abuzive.
"Cunoscându-şi implicarea în cazul retrocedărilor abuzive, ştiind că va veni momentul să răspundă, Tăriceanu a condus în ultimii ani o campanie anti-DNA în care a implicat fără rezerve şi Senatul României. A întârziat anchete, a atacat procurori şi a înfiinţat comisii ridicole pentru <<apărarea democraţiei>>. Demisia e un act de ultimă decenţă", mai spune deputatul.
Citeşte şi: Spitalul Militar: Nu am folosit produse Hexi Pharma la cabinetul Administraţiei Prezidenţiale
Citeşte şi: ANAF, amendată cu 16.000 lei de Autoritatea Naţională pentru protecţia Datelor Personale
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Procurorul General al României, despre dosarul Hexi Pharma: Marţi vom avea un prejudiciu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe