Camelia Bogdan, în cazul excluderii din magistratură: Au fost deschideri de corespondenţă şi interceptări

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, a venit, miercuri, la DNA, pentru a fi audiată în cazul plângerii formulate de aceasta cu privire la excluderea ei din magistratură, ea precizând că „au existat deschideri de corespondeţă şi interceptări”.

Urmărește
463 afișări
Imaginea articolului Camelia Bogdan, în cazul excluderii din magistratură: Au fost deschideri de corespondenţă şi interceptări

Camelia Bogdan, în cazul excluderii din magistratură: Au fost deschideri de corespondenţă şi interceptări

„Am primit o citaţie în calitate de persoană vătămată în dosarul în care eu am făcut plângere dupa excluderea mea din magistratură. Doresc să aflăm pe această cale motivul care a determinat excluderea mea din magistratură. Mi-aş dori să se facă verificări extinse. Am identificat mai multe legături de cauzalitate şi am reflectat mai multe ipoteze organului de urmărire penală. Am cerut să se verifice o legătură de cauzalitate între excluderea mea din magistratură şi o posibilă introducere a unor căi extraordinare de atac, o revizuire, o contestaţie în anulare sau o plângere la CEDO. Au fost mai multe infracţiuni, spre exemplu fals privind apartenenţa la masonerie, alte falsuri, alte deschideri de corespondenţă, interceptări a unor sisteme informatice, sunt vizate mai multe”, a spus Camelia Bogdan, la intrarea în unitatea de parchet.

Judecătoarea şi-a manifestat teama că ar fi putut „deranja” anumite persoane prin deciziile pe care le-a dat în instanţă.

„Am temerea că pronunţând astfel de soluţii, cerând recuperarea efectivă a banilor sifonaţi de la bugetul de stat, aş fi putut deranja anumite persoane şi anumite interese. Nu mă refer doar la infractori, există posibilitatea ca să existe o protecţie în magistratură a acestor cercuri de interese. De aceea m-am adresat organelor de urmărire penală”, a explicat Bogdan.

Magistratul a adăugat că a formulat plângeri încă din anul 2016.

„Mă refer la acele scurgeri de informaţii confidenţiale, deoarece domnul Dan Voiculescu a fost ţinut la curent cu executare de către conducerea Tribunalului Bucureşti, luând cunoştinţă de aceste acte, am sesizat pe 13 noiembrie 2015 organele de urmărire penală. Există evidenţe care trebuie probate de organele de umărire penală. Eu am cerut în privinţa tuturor magistraţilor, în dosarele pe care le mai am pe rol, să se publice lista. Adică, nu e doar problema domnului şef al Inspecţiei Judiciare”, a conchis Camelia Bogdan.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 8 februarie, excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Decizia Secţiei pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare. Juriştii au stabilit că magistratul a săvârşit o abatere disciplinară în condiţiile în care Camelia Bogdan a ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă. Cauza a ajuns la Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistraţii luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură.

Ulterior, Camelia Bogdan a depus o plângere la DNA, prin care a cerut ca procurorii să ancheteze legalitatea excluderii ei din magistratură.

În paralel, magistratul a cerut Parchetului General redeschiderea anchetei ce o vizează pe Mariana Ghena, preşedintele CSM, pe care o acuză că ar fi dobândit ilegal o locuinţă socială, deşi avea deja o locuinţă proprietate personală.

Fostul judecător Camelia Bogdan preciza, în martie, pentru Agenţia de presă MEDIAFAX, că a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) redeschiderea anchetei în ceea ce o priveşte pe Mariana Ghena.

În sesizare, fostul judecător Camelia Bogdan acuză faptul că soluţia de netrimitere în judecată dată în 2008 de procurorul Dumitru Cismaru în ceea ce o priveşte pe Mariana Ghena, actualmente preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fostă preşedintă a Curţii de Apel Galaţi, este nemotivată în fapt, fiind omisă analiza faptelor în privinţa cărora planează suspiciunea că, împreună cu Tudor Ghena, avocat al Baroului de Avocatură Galaţi, Mariana Ghena ar fi dobândit o locuinţă socială, deşi avea deja o locuinţă proprietate personală.

Ulterior, locuinţa socială ar fi fost cumpărată de tatăl preşedintelui CSM, susţine Camelia Bogdan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici