- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.12.2013, 13:27)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Camera Deputaţilor adoptă legea privind grupa de muncă pentru cei care au lucrat în condiţii grele
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 263 voturi "pentru" şi 51 abţineri, propunerea legislativă potrivit căreia cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I de muncă şi se pot pensiona mai devreme.
Urmărește
1969 afișări
Camera Deputaţilor adoptă legea privind grupa de muncă pentru cei care au lucrat în condiţii grele (Imagine: Laszlo Raduly/ Mediafax Foto)
Deputatul PNL Cristina Pocora a afirmat, după vot, că proiectul reprezintă o formă de a repara "tăierea abuzivă marca PDL".
În replică, deputatul Cezar Preda a spus că PDL nu a tăiat nimic, ci "nu a dat la toată lumea". Preda a spus că, din grabă, o categorie de persoane care ar fi trebuit să beneficieze de aceste reglementări nu beneficiază şi că singura şansă pentru reparare este să se solicite preşedintelui Băsescu să retrimită legea la Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Camera adoptă pe articole legea privind grupa de muncă pentru cei care au lucrat în condiţii grele
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, propunerea legislativă potrivit căreia cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I de muncă şi se pot pensiona mai devreme, reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare susţinând acest proiect.
Proiectul prevede reintroducerea grupei I de muncă astfel încât cei care au lucrat în condiţii grele de muncă şi au stagiu complet de cotizare, pentru fiecare an lucrat, se pot pensiona cu 6 luni mai devreme, a spus Florin Iordache, preşedintele Comisiei de muncă.
Toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect, deputatul UDMR Kerekeş Karoly a spus că UDMR a iniţiat acest proiect care este o reparare a unei greşeli comise prin legea pensiilor, Marian Neacşu a arătat că PSD a susţinut întotdeauna acest proiect necesar, iar Bogdan Ciucă (PC) a spus că în Galaţi sunt foarte multe persoane afectate şi că prin acest proiect se face un pas uriaş în repararea situaţiei.
În schimb, Cezar Preda (PDL) a menţionat că prin acest proiect nu se face dreptate până la capăt, ci se îndreaptă o discriminare prin altă discriminare.
Deputaţii urmează să dea votul final tot în cursul zilei de marţi.
Camera Deputaţilor este forul decizional la acest proiect.
În 2 decembrie, premierul Victor Ponta declara că în luna ianuarie, când reprezentanţii FMI se vor afla la Bucureşti, Guvernul va discuta cu aceştia despre grupa de muncă pentru cei care au lucrat în condiţii grele, el menţionând că banii necesari sunt deja în bugetul pe 2014.
"Am reuşit şi am pus bani în bugetul pe 2014. Nu există însă o discuţie finală, un acord final al partenerilor noştri internaţionali. În luna ianuarie, când sunt la Bucureşti, discutăm despre acest lucru. Ar fi o decizie corectă. Pe măsură ce reuşim, reparăm din nedreptăţile comise în 2010-2011 de către domnul Emil Boc şi banii îi avem în buget", a spus Ponta.
Şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că susţine proiectul prin care cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I de muncă şi se pot pensiona mai devreme, precizând că este vorba, la un calcul foarte estimativ, de 20.000 de persoane.
"Susţin această iniţiativă legislativă, pentru că este vorba de o discriminare şi orice discriminare trebuie reparată, însă modul în care se va face această reparaţie, modul în care va fi aprobată şi forma în care va fi aprobată va fi la latitudinea parlamentarilor", a afirmat Câmpeanu.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe